Jump to content

d.o.o. poslovni udjel..


anonimno

Preporučene objave

Molim vas.

Suprug je jedini osnivač tvrtke koja je registrirana kao d.O.o.

Ima temeljni udjel s kojim dobija poslovni udjel.

Pri eventualnom razvodu braka, da li bi ja kao supruga imala pravo na polovicu tog poslovnog udjela i koja su moja prava dalje u toj tvrtki, odnosno, da li je poslovni udjel na ovaj način djeljiv..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Izgleda nesumnjivo da je riječ o bračnoj stečevini. Pretpostavimo i da je riječ o stečevini novijega doba, dakle da je riječ o suvlasništvu na ravne dijelove. To pravo - na utvrđivanje suvlasništva - postoji nezavisno od toga je li brak razveden. Međutim djeljivost poslovnog udjela je pitanje koje bi trebalo biti predviđeno društvenim ugovorom. Nije li, udjel nije djeljiv. To znači da postoji jedan poslovni udio, kojim imaju upravljati njegovi suvlasnici (muž i žena, ili bivši muž i žena) i koji onda mogu odlučiti o djeljivosti poslovnog udjela, po pravilima o upravljanju zajedničke stvari od strane suvlasnika.

To je razlika u odnosu na slučaj, da je udio djeljiv, pa se onda upravlja društvom (a ne udjelom) po pravilima Zakona o trgovačkim društvima, na temelju prava koja poslovni udjeli (50:50) daju.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo malo sam pročitao dosta odgovora, pa bih se pitanjem htio samo nadovezati na ovu temu, jer imam jedan vrlo sličan slučaj u obitelji.

S obzirom da (u ovom mom slučaju) poslovni udjel nije podijeljen društvenim ugovorom, a došlo je do razvoda braka, (tvrtka je nastala kao bračna stečevina), znači-- dolazi do suvlasništva nad tim poslovnim udjelom??

Koja prava donosi taj poslovni udjel? Naravno i obveze..

Kako je to najlakše regulirati te odnose između, sada već bivših bračnih drugova, koji se baš i ne slažu a kamoli da tvrtku vode popola..?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki udjel je djeljiv ! no, mora se podjeliti i to odlukom glavne skupštine društva, skupštinu čine članovi (osnivači). to znači da bi on na temelju odluke suda podjeliti poslovni udio na dva djela i vas uključiti u drušvo kao člana. Tada naravno dolazi i do promjene osnivačkog akta, sada će biti društveni ugovor. U tom druš. ugo. ćete definirati međusobna prava i obveze vezano uz društvo.

 

Ako neće, dobrovoljno, e tada sudski.

 

No tu predlažem odmah (ako neće dobrovoljno) angažiranje odvjetnika i traženje privremenih (prethondih) mjera kako suprug ne bi "očistio" firmu i osnovao novu, te vam kasnije "drage volje prepustio" staru, ali bez ičega !!

 

Jako ozbiljan i mukotrpan posao !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo čime bi opravdao priv. mjeru !

 

Članak 299.

 

(1) Radi osiguranja nenovčanih tražbina može se odrediti svaka mjera kojom se postiže svrha takva osiguranja, a osobito:

 

2. zabrana otuđenja i opterećenja dionica, udjela ili poslovnoga udjela na koje je upravljena tražbina, uz zabilježbu zabrane u knjigu dionica, udjela ili poslovnih udjela; a po potrebi i u sudskom upisniku; zabrana korištenja ili raspolaganja pravima po osnovi takvih dionica, udjela ili poslovnih udjela; povjeravanje dionica, udjela ili poslovnih udjela na upravu trećoj osobi; postavljanje privremene uprave društvu,

 

2) Ako je to nužno radi sprječavanja nastanka nenadoknadive ili teško nadoknadive štete, nasilja ili ako je iz drugih važnih razloga to potrebno radi osiguranja pravnoga reda, sud može odrediti mjeru kojom će privremeno urediti sporni odnos među strankama.

 

Naravno tu postoji i još jedna stvar a to je Opoziv članova uprave Članak 424. Zakona o trgovačkim društvima stavak 2 koji kaže

 

2) Člana uprave koji je i član društva može se, ako za to postoji važan razlog, opozvati i odlukom suda. Sud može u toku postupka privremenom mjerom zabraniti članu uprave povodom čijeg se opoziva vodi spor vođenje poslova i zastupanje društva, ako se učini vjerojatnim da bi njegovim daljnjim djelovanjem društvu bila pričinjena nenadoknadiva šteta

 

Eto !! fine privremene mjere, da se majstora makne sa direktorskog položaja i da mu se onemogući sa "očisti" žiro-račun, ili da proda imovinu ! Ima i priv. mjera za zabranu raspolaganja i imovinom.

 

NO OVO SE SVE PLAĆA, FINO ODVJETNIKA ANGAŽIRATI PA PLATITI A NE SAMO FILOZOFIRATI DA SE TO NEMOŽE !! JER OVAKOVIH STVARI SE BAŠ NE SJETI SVAKI ODVJETNIK. Pa čak niti neki članovi ovdje !!

 

FF

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, odjednom nema novaca za isplatu plaća, prodaje se auto, dugovi su sve veći i veći.. iako je tvrtka sve do neki dan poslovala super... stranke non stop zovu za posao..

Dala sam sve u ruke odvjetniku koji je počeo expeditivno raditi.. Bili ste u pravu.. Danas sam opet bila sa odvjetnikom i sve je već učinio kako ste rekli.. Hvala Vam..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htjela bih se uključiti.

Imam sličan slučaj i trenutno vodim parnicu s bivšim mužem oko podjele firme doo. Očekujem uskoro prvo ročište na Trgovačkom sudu u ZG. Tražili smo privremene mjere, kako je tu i savjetovano, vidjet ću hoće li ih Sud prihvatiti. Htjela bih se konzultirati s Vama i podijeliti iskustvo. Je li Vaša parnica u ZG?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, iz Vinkovaca sam..

Čula sam se sa jednom prijateljicom koja je imala isti slučaj prije par godina, uglavnom još je u tijeku, a od tvrtke gotovo da ništa i nema. Čak joj se taj bivši suprug još i zaintačijo, zainatijo i rekao da će sve uništiti samo da ona ništa ne dobije.. Nakon toga sam još više zabrinutija, jel i ovaj moj je grozan. A samo želim najmanji dio od svega toga i to samo zbog djece, inače bih samo pobjegla od njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I moj je takav, samo još ne zna za tužbu, ja to radim u tajnosti, nisam mu htjela ništa spominjati dok ne poduzmemo privremene mjere i vidimo kako da zaštitim svoj poslovni udjel. Kod nas je poslovni prostor velike vrijednosti u igri.

Sudovi su spori i to nam zasigurno ne ide u prilog, osim ako se uspijemo izboriti da se postavi privremena uprava i zabilježba na nekretnini.

Ako znate za neki riješeni slučaj bilo bi korisno znati kakava je sudska praksa. Ja ću Vam javiti šta je bilo na 1.ročištu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da biste imali pravo tražiti privremenu mjeru morate učiniti vjerovatnim da imate tražbinu. ako niste član drštva (imatelj poslovonog udjela) već tek očekujtete da biste to mogli postati, nemate aktivnu legitimaciju za određivanje privremene mjere kojom bi se imnenovala privremena uprava ili slično. ono što bi mogli tražiti jest zabrana otuđenja poslovonog udjela, ali ne i tražiti privremenu mjeru koja proizlazi iz prava članova društva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, u pravu ste. Hvala na pomoći.

Ali pravno gledano ja sam sad "ovlaštenik na poslovom udjelu", tako smo naveli i u tužbi. To je ipak nekakav subjekt koji bi trebao imati neka prava. U Rječniku trgovačkog prava našla sam definiciju da "svi ovlaštenici na poslovnom udjelu pri ostvarivanju prava prema društvu nastupaju samo zajednički, a za ispunjenje obveza koje proizlaze iz tog udjela odgovaraju solidarno".

Ni ja ni moj odvjetnik ne znamo kako će Sud postupiti, zapravo nismo vidjeli niti jednu presudu.

Pa ako netko zna kakva je sudska praksa i koje privremene mjere su odobrene molim da nam javi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

??? Ne znam koji bi sud bio nadležniji od Trgovačkog. Vidjeli smo u jednoj presudi s Općinskog suda rješenje da dio tužbe koji se odnosi na podjelu firme rješava Trgovački sud, tako da smo išli na Trgovački paralelno s tužbom na Općinskom. Pa sad ako će se ta dva suda prepucavati preko nas, mislim... nećemo nikad u EU...

Pitanje za curu iz Vinkovaca: Kako je kod parnice Vaše prijateljice koja je u tijeku - na kojem Sudu se vodi parnica i koje privremene mjere su provedene? Je li Sud donio rješenje o upisu tužiteljice u Knjigu polsovnih udjela?

 

Ana iz ZG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FreeF nije vanja !! bilo muška bilo ženska !

 

Osnovni problem su sudovi. Privmrenena uprava ili opoziv čl. uprave po ZTD traju. Od predaje sudu (Trgovačkom, jer je on jedini nadležni za odnose između članova društva i članova prema upravi) pa do prvostupanjske odluke, zna proći dosta dugo, a za očistiti firmu treba vam 2 tjedna !

 

Tako da najvjerovatnije neznam kaj bu bilo ! Neću biti pesimist, no ...

 

TAko da bi se uz provođenje svih ovih radnji koje sam naveo, trebalo i sada već posvetiti i pravnim postupcima vezanim uz štetne radnje koje je po društvo napravio direktor/muž. Jer mnogo od toga kaj dela, je i oštećivanje firme, a firma će jednog dana biti i vaša (1/2).

Sada mi svašta pada na pamet, no prepustiti ću to inovativnosti vaših odvjetnika ! Zato ih plaćate, na kraju !

 

Sretno FF

 

Inace za priv mjeru imaju ispunjene uvjete, tražbinu imaju, imaju pravo na 50% stečenog u braku i sud će im to dosuditi, a opasnost isto imaju jer će ovaj promjeniti stanje stvari ili će napraviti nepopravljivu štetu !!

 

Ima tu ima štofa, jednini minus je sporost suda !

 

Evo još jedan besplatni savjet ! Ako je sudac koji vodi slučaj žensko, (mada i muški će teško ostati hladan) fino kada ima primanje stranaka, odite do njega, i po mogućnosti sa djetetom i zamolite da počne što prije i da ubrza, malo se i rasplaćite ! Vjerujem da će imati efekta !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim ja da tu nitko ne zna šta i kako napraviti i kako bi Sud trebao postupiti. Ne zna ni moj odvjetnik. Tražit ćemo sve moguće mjere osiguranja pa ćemo vidjeti šta će nam odobriti.

Može nam koristiti samo neka presuda ili informacije o parnici u tijeku.

Ja čekam poziv na 1.ročište već 5 mjeseci, nije još ni poslana tužba tuženiku.

Ako tuženik/bivši muž obezvrijedi firmu do okončanja tužit ću Sud koji mu je to omogućio svojm sporošću.

 

Ana iz ZG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo prigovarate

imate odvjetnika, jel taj zna za urgencije ?

jel taj zna kucat ? jel taj zna pisat predsjedniku suda ?

jel ga plaćate ?

ne kuzim u čemu je problem ?

a sudstvo je takvo kakvo je, kada nam ide u korist da je sporo, super, ne bunimo se, a kada nam nejde, onda se bunimo.

 

Ne vjerujem da bi bilo bilo kakve koristi od toga da tužite sud !!

 

a to što se neki odvjetnici ne mogu sjetiti nekih postupaka ili neznaju pa kasne.. e to sa njima dogovarajte !!

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve su to samo pretpostavke...

Moj odvjetnik tvrdi da ne možemo puno postići dok me se ne upiše u Knjigu poslovnih udjela.

Da ironija bude veća upisati me može samo uprava društva tj.bivši muž. Mislim, jedva će čekati!!!

Pa ako netko zna imam 2 pitanja:

Pitanje 1: Može li me Trgovački sud upisati izravno u Knjigu poslovnih udjela po sudskom rješenju?

Pitanje 2: Mogu li kao "ovlaštenik na poslovnom udjelu" postići ikakvu privremenu mjeru prije upisa u Knjigu poslovnih udjela, osim zaštite samog poslovnog udjela koja mi puno ne znači (jer ne štiti i njegovu sadašnju vrijednost) - npr. privremenu upravu, smjenu direktora koji nezakonito posluje, zabilježbu na nekretnini, zabranu raspolaganja imovinom i sl.?

Ako netko zna iz provjerenih izvora, pravne literature ili sudske prakse molim, a ne presumpcije

 

Ana iz ZG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mene zanima kako će Vaš odvjetnik sročiti tužbu. Kakvo rješenje predlaže i koje privremene mjere ćete tražiti?

Ja baš nisam zadovoljna svojom tužbom, jer smo privremenom mjerom tražili samo zaštitu mog posl.udjela ali ne i njegove vrijednosti, a nakon svega što sam ovdje pročitala to mi puno ne znači, jer do okončanja spora moj posl. udjel možda neće vrijediti ništa.

Vidjet ću s odvjetnikom da napravimo dopunu tužbi i tražimo dodatne privremene mjere kako je netko ovdje predložio...

 

A

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moronjine,

 

nitko normalan nakon osnivanja ne zadržava poslovni udjel već ga vadi van iz tvrtke i operira sa njim kako mu se svidi. On nije konstantna kategorija već fluktuira. Može osnivački kapital biti 100.000.000.000,00 a na računu ništa, već samo kancelarija, stol i telefon. Šta mislite kako je hdz popljačkao državu pranjem novca?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ali "poslovn udjel" se stječe temeljem "temeljnog uloga". Vrijednost poslovnog udjela nije toliko ni bitna, jer poslovni udjel služi za stjecanje prava i obveza. Temeljni udjel je u ovom slučaju (brakorazvodna parnica) bračna stečevina koja se dijeli na pola! Minimum kod d.O.o. a je 5000 kn, a može i u stvarima. Njoj (supruzi u ovom slučaju) pripada vrijednost temeljnog uloga koji je (ako je bio minimalan) 2500kn. a na temelju njega stječe pola "poslovnog udjela" a sa tim dobiva pravo na upravljanje tvrtkom, donošenje poslovnih odluka, odgovornosti ali i dobiti. Temelni ulog kod d.O.o. a temeljni kapital kod d.d. a su na pasivi, a možda tvrtke u aktivi imaju nekoliko milijuna, koje sa poslovnim udjelom stječeš.. i da ne nabrajam.

Ono što je hdz radio, je nešto drugo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odvjetnik tvrdi da ne možemo puno postići dok me se ne upiše u Knjigu poslovnih udjela.

 

točno i to sam ti i ja napisao. sve ostalo zaboravi.

 

inače bilo bi zgodno da kao dioničar banke mogu tražiti privremenu mjeru protiv uprave jer uprava ne štiti njegovu sadašnju vrijednost! sigurno da i uprava banke griješi ali imovinom upravalja uprava, a dioničari ostvaruju svoja prava na skupštini

 

Inace za priv mjeru imaju ispunjene uvjete, tražbinu imaju, imaju pravo na 50% stečenog u braku i sud će im to dosuditi, a opasnost isto imaju jer će ovaj promjeniti stanje stvari ili će napraviti nepopravljivu štetu !!

 

dakle osnov za određivanje privremne mjere bila bi opasnost jer naravno da kad se ljudi razvode onaj drugi je lopov?

 

btw - freeFlayer

koliko si ti privremenih mjera na trgovačkim sudovima dobio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kad bi imala 50% dionica sigurno bi mogla utjecati na postavljanje i opoziv Uprave.

D.O.o. se ne može uspoređivati sa d.d., mi nemamo ni Nadzorni odbor ni Glavnu skupštinu

 

Jasno da će tuženik nastojati izvući što više iz firme kako bi što manje izgubio, zar tu pretpostavku treba posebno dokazivati???

Mogla bi se pogledati sudska praksa, pa utvrditi koliko je firmi povećalo svoju vrijednost nakon tužbe, a koliko smanjilo.

 

A što se tiče privremenih mjera, zakonske mogućnosti su široke.

Ima i ova mogućnost:

Cit.

"Sud može, na prijedlog predlagatelja osiguranja, odrediti privremenu mjeru i kad nije učinio vjerojatnim postojanje tražbine i opasnost ako prethodno, u roku koji mu je sud odredio, da osiguranje za štetu koja bi protivniku osiguranja mogla nastati određivanjem i provedbom privremene mjere."

Ne znam kakvo se to osiguranje daje, ali pristala bi ja i na to.

 

A

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Master,

 

vidim da ti si neki nadrepisar ili tko zna što.

 

Kaj se mojih privremenih mjera tiće, uspio sam ih dobiti kojih 10-tak. Isto toliko i još viće sam uspio kod suda ishoditi da ih sud ne donese protiv mene.

 

Vezano uz opoziv čl. uprave uspio sam jednom, još jedno vodim !

 

Inaće svako društvo ima Glavnu skupštinu !!

 

Normalno je da je osnov svega (prijedloga za priv. mjeru i prijedloga za opoziv čl. uprave) članstvo u društvu.

 

Sve što sam govorio , rečeno je pod pretpostavkom da ste član društva. Nije bitno da li ste upisani u knjigu poslovnih udjela ili ne... naravno da u sporu sa upravom da vas uprava neće upisati u knjigu posl. udjela. no vi imate presudu da ste suvlasnik u društvu i da imate jedan poslovni udio koji predstavlja xy kn, tj. 50% tem. kapitala.

 

Kada imate to, tada možete sve te privrmene mjere i prijedloge podnositi !

 

I Master ne filozofirajte sa d.d. i d.O.o. slično je ali nije isto !!

 

Ali Ovršni zakon u čl. 299 (već sam to pisao prije) ne govori o tome da se "postavljanje privremene uprave društvu" mora predložiti od člana društva. Naravno mora se dokazati tražbina i opasnost. No tražbina je ovdje recimo lako dokaziva. Ako sudac shvati da žena će dobiti 50% bračne tečevine i da ta firma spada u bračnu tečevinu, tada postoji tražbina, opasnost, evo i gospodićna je rekla da je poćeo čistiti firmu, pa tu je realno da i to imaju. Prema tome u ovom slučaju Ovršnog zakona ćak bi i imenovanje privrmene (znać neke treće osobe) uprave moglo proći, ako se naleti na normalnog i pametnog suca!

 

A Master tebi, ako neznaš pravno razgovarati i sa argumentima i na temelju zakona, a ne samo kritizirati ostale (neutemeljeno) i ak nemreš nekom pomoći, onda se nemoj niti javljati na teme !!

 

I ovaj osobni stav (koliko si ti dobio priv. mjera, kolio tužbi, čiji je veći, čiji je tata jači) i te spike ostavi za svoje kolege studente kada se najdete na piću poslje predavanja!

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FF,

slažem se s Vama. Nismo tu da se nadmudrujemo i prepucavamo nego da savjetujemo i pomažemo.

Najdragocjeniji su naravno savjeti iz sudske prakse, jer teorija je jedno, a praksa drugo, a filozofirati i teoretizirati možemo unedogled...

Pokušat ću ishoditi privremenu upravu, javit ću jesam li uspjela.

Međutim još mi nitko nije odgovorio kakva prava ima ovlaštenik na poslovnom udjelu i kako ih može ostvariti kad nije u dobrom odnosu s drugim ovlaštenikom, jer bračni drugovi (i bivši supružnici) su zajedno vlasnici poslovnog udjela stečenog u braku, znači dva ovlaštenika na jednom udjelu.

Po ZTD:

Članak 417.

(1) Ako na poslovnome udjelu ima više ovlaštenika, oni mogu prava iz udjela ostvarivati samo zajedno. Oni solidarno odgovaraju za obveze koje otpadaju na taj udio.

 

Meni bivši muž (koji je direktor u društvu i jedini upisani član uprave) trenutno ne omogućava sudjelovanje u upravljanju društvom niti uvid u poslovanje, korištenje imovine društva (stan, auto) i sva ostala prava koja on ima, pa me zanima šta mogu ishoditi kao "ovlaštenik na poslovnom udjelu".

Jer do sudskog rješenja da sam ja vlasnik 50% posl.udjela on će firmu sigurno obezvrijediti (to već i radi).

 

A

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sudac shvati da žena će dobiti 50% bračne tečevine i da ta firma spada u bračnu tečevinu, tada postoji tražbina, opasnost, evo i gospodićna je rekla da je poćeo čistiti firmu, pa tu je realno da i to imaju.

iz navedenog bi se dalo zaključiti da se pretpostavlja da je firma jedina bračna tečevina koja je u isključivom vlasništvu jednog bračnog partnera

 

FF ako imaš kavih privremenih mjera rado bi ih vidio na sudskoj praksi - skeniraj pa objavi - svi mi imamo što naučiti jedni od drugih

 

a ova ti opasnost ne stoji -pa mogu ja biti što god ti hoćeš- ali rekla kazala nije dokazana opasnost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako će sve završiti, moj odvjetnik mi ništa ne govori, bila sam kod njega, spomiljala privremene mjere, on me bljedo gleda, kaže da će sve biti u redu... jako sam zabrinuta.

Ovaj moj mi prijeti da će prije zapaliti kuću nego je dijeliti sa mnom. Inače kuća spada u klasićnu bračnu stečevinu, nema veze sa tvrtkom.

Sada je počeo pričati kako je on uzidao kuću i tako, a koliko mu je moj otac samo dao novaca.. užas.. ne mogu vjerovati s kim sam živjela, kako se ljudi mogu promijeniti u tren..

 

Imamo i nešto novaca ušteđeno, ali to je na njegovom računu, nemam pristup... s tim sam se pomirila.. Pa nemam novaca ni za autobus više...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u novom informatoru je objavljen odogovor na slično pitanje pa ću prepisati

 

mišljenja smo da bivši bračni drug člana društva može dobiti određeni dio njegovog poslovnog udjela ako je takva mogućnost predviđena društvenim ugovorom te ako je prenošenje tog dijela daana suglasnost društva, kad je ona potrebna.

kad društvenimugovorom članovim adruštva nije uopće dopušteno prenositi dijelove svojih poslovnih udjela na druge osobe, bračni drug član društva dužan je isplatiti bračnom drugu, od kojeg se razvodi, protuvrijednost poslovnog udjela koji mu pripada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Korisna informacija...

Kod nas je Izjavom o osnivanju predviđeno da je poslovni udio osnivača djeljiv i prenosiv.

Pa sad ne znam kako će se podijeliti udio uz suglasnost društva, kad on tu suglasnost sigurno neće dati?!

Ovi u Informatoru ništa ne spominju sudski spor, kao da ne shvaćaju da bivši supružnicvi najčešće nisu u dobrim odnosima i ne dijele imovinu dobrovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas..

 

Da li se može tražiti Upis suvlasništva na Poslovni udjel i to Odlukom suda? Slučaj je isti kao ovi o kojima se dosta razgovaralo..

Znači, brak još traje, na supruga je tvtrka, d.O.o. Da li se ja bez njegove odluke, znači putem suda, mogu upisati kao suvlasnik tog jednog jedinog Poslovnog udjela..? :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija