Jump to content

revizija lošeg odvjetnika???


mares.st

Preporučene objave

poštovanje svima, ponavljem upit jer neznamo više šta i kud... zanima me može li se zatražiti reviziju predmeta (ili već kako se to zove) zbog sumnje u neodgovornost, aljkavost i sve veću sumnju u nekaku potkupljenost našeg odvjetnika? neshvatljivo mi je da mu nije u interesu okončati spor i dobiti svoj postotak koji baš i nije mali!? (gospodin i nije baš neki bogati, priznati odvjetnik pa da to smatra "sićom") slušam oca i ne vjerujem da se nakon svake rasprave ili ročišta vrati sa porukom da mi smo zakasnili ovo, nismo napravili ono, pa je osporeno ovo, pa ono ". čovjek nam skoro 30-tak godina vodi spor i nakon prve pravomočne presude u našu korist gdje je potvrđen dug prema mom ocu neuspjevamo ishoditi onu zadnje a to je naplata tog duga... i sa svakim novim sudskim raspravama, sve više izgleda da ćemo izgubiti sve... , savjetuju nam da zatražimo tu neku reviziju i tražimo odštetu od odvjetnika koji nas zastupa... i još nešto zar se odvjetnik sam nebi trebao sjetiti zatražiti rješenje zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku? i dali je moguće da je to zatrazio a da mi za to neznamo? molim savjet ili smjernicu što dalje. unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, moguće je i da je dobio sredstva i uzeo ih a da vi to ne znate, znam za takav slučaj...otiđite na sud i pregledajte predmet, ima li u njemu nešto što ne znate jer ako ste dobili sredstva od ustavnog suda to mora biti u predmetu..moja poznanica je to saznala tek kad je otkazala punomoć i kad je novi odvjetnik uzeo predmet..a stari joj je rekao da je ta sredstva od ustavnog suda kompenzirao s odvjetničkim troškovima. ? a ona je pored toga plaćala i nikad nije bilo spomena o nekoj kompenzaciji. promijenite odvjetnika dok je vrijeme..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mijenjajte odvjetnika, kada ste sa ovim očito nezadovoljni.

 

O radu pojedinih odvjetnika na ovom Forumu već je sasvim dovoljno rečeno, nema potrebe za repeticijom.

 

ok, recimo da promijenim odvjetnika, šta dalje, šta je sa dosadašnjim donesenim presudama, odlukama, podnešenim i odbijenim žalbama? sve se poništava i krećemo od početka?? ili taj novi mora nastavit gdje je ovaj stao? ne znam kako stvari idu kad se mijenja odvjetnik.

da kažem od od 72 god da krene iznova, da zaboravi što je prošao i sudske uplate šta je platio??

u svakom slučaju vama hvala na trudu, a ja se ispričavam ako ponavljam ista pitanja al dva dana razmišljam u koju rubriku ovo uopće spada, ne razumijem se u ovo i to je to. samo sam htjela preko vaših mogućih smjernica i primjera pomoći ocu da barem pri kraju života dođe do onog što mu po zakonu pripada, da dođe do te "bajne i famozne pravde koje je navodno spora al dostižna"!? ispričavam se na ogorčenosti, al ljuti me što sami moramo biti i odvjetnici i doktori i menađeri, a ujedno te iste plaćamo i to masno a niko nas od tih istih ne želi zaštitit. Jadan li je taj "mali" čovjek bez velikih i močnih prijatelja.

Još jednom hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ddoorra hvala na odgovoru... eto jel to žalosno... i biće sve bez ikakvih sankcija i povrata. žalosno, žalosno... kažete dok je još vrijeme... a ja se ni ne sjećam kod je spor pokrenut, toliko to traje već. razgovarat ćemo s njim, samo kad nemam saznanja šta se događa kad promijenimo odvjetnika, šta da mu kažemo, stari i bojim se da gubi volju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...šta dalje, šta je sa dosadašnjim donesenim presudama, odlukama, podnešenim i odbijenim žalbama? sve se poništava i krećemo od početka?? ili taj novi mora nastavit gdje je ovaj stao?

 

Postupak se nastavlja u fazi u kojoj se trenutno nalazi.

 

"Jedini" problem će biti trošak ovog starog odvjetnika, obzirom kažete da on zastupa oca od početka spora, a imajući u vidu da to sve traje već par desetljeća, trošak bi mogao biti pozamašan. Ipak sve ovisi o radnjama koje je odvjetnik poduzimao, a o čemu očito ni vi ni vaš otac ne znate dovoljno, odnosno preciznije - ne znate ništa.

 

Najbolje bi bilo razgovarati s ocem i onda zajednički s odvjetnikom - neka vam objasni u čemu je problem, zašto sve to tako dugo traje i zašto nije poduzimao određene radnje. Iako vas moram upozoriti - nemojte imati prevelika očekivanja od tog razgovora. A onda neka otac odluči što i kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija