Jump to content

eksproprijacija


džurdža

Preporučene objave

1983. smo prema zakonu o eksproprijaciji morali iseliti s Trešnjavke u zamjenski stan u N Zagrebu. Imali smo i garažu. Radilo se o stanu u zgradi od 6 stanova. Rečeno nam je da će na mjestu zgrade napraviti cestu i da moramo iseliti. Dan danas zgrada je ostala ista te je u njoj gradski vrtić. Zemlja na kojoj je zgrada radi nedostatka neke dokumentacije nije nam nikad isplaćena. Mi smo sada otkrili da smo u gruntovnici i dalje svi stanari vlasnici zemlje uz zabilježbu eksproprijacije. U katastru je vlasnik grad te korisnik vrtić.

Što mislite o toj situaciji?:cita:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što je s ovim zamjenskim stanom? Jeste li postali njegovim vlasnikom?

 

Starog stana smo bili vlasnici, u zamjenskom stanari, te smo ga kasnije otkupili. U tom starom smo imali i garažu te korištenje dvorišta kao suvlasnici s ostalima a u novom nismo imali garažu, a da li je zemljište od stanara zgrada u N.ZG ne znam. Više nismo tamo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Rješenje o ekspropijaciji mora se provesti u roku od 3 godine inače takvo rješenje kao da nije ni donešeno .

Obzirom da niste dobili naknadu , a zamjenski stan ste otkupili Vi bi trebali i dalje biti vlasnikom nekretnine iz rješenja o ekspropijaciji i trebali bi moći time slobodno raspolagati .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dok tražite odvjetnika, informirajte se o zastari, odnosno do kojeg roka možete osporavati rješenje o eksproprijaciji, koje je (moralo biti) doneseno. Također sam (možda, na nekom mjestu) primjetio da ako se u određenom roku ne obave građevinski rokovi zbog kojih je pokrenut postupak eksproprijacije, imate pravo osporavati eksproprijaciju i po toj osnovi. Ali to sve znaju odvjetnici, a Vi trebate znati što tražiti od svog odvjetnika (da učini)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija