Jump to content

Kupnja garaže u zgradi u kojoj ne posjeduješ stan


bojlere

Preporučene objave

Poštovani, nisam pronašao sličan problem na ovom forumu, ako postoji slobodno me uputite.

1) Dakle, živim u maloj zgradi s desetak stanova. Zgrada ima 5 garaža (gotovo neupotrebljivih jer su veličine 12,5 m2) od kojih je dvije kupila osoba koja nije vlasnik nijednog stana u zgradi nego živi 200m dalje. Iako u svojoj zgradi ima dovoljno garaža za kupiti po istoj cijeni zbog nekog svog hira kupio je u našoj. Na taj način umanjio nam je broj parkirnih mjesta jer koliko znam stambene zgrade moraju imati neki broj parkirnih mjesta u odnosu na broj stanova. Neki su mi rekli da takva kupovina nije legalna jer navodno postoji neki paragraf koji kaže da se ne može tako kupovati.

2) Drugo, zanima me je li etažiranje garaža i unošenje u ZK bilo nelegalno jer te garaže nemaju svoje brojilo za struju niti su prezidane čvrstim zidom nego samo pregrđene žicom. Mogu li se takve "nekretnine" upisati u ZK kao zasebne čestice i prodavati bilo kome tko naiđe s lovom. Garaže su povezane s ostalim zajedničkim dijelovima zgrade (hodnik lift) tako da Dotični potencijalno ima pristup drugim dijelovima zgrade.

3) U uvodnom dijelu glavnog projekta piše da zgrada ima invalidski pristup kroz garažni dio (nije predviđen invalidski pristup kroz glavni ulaz) ali u nacrtu nigdje nije ucrtan taj invalidski pristup niti je izgrađen (valjda su podrazumijevali da invalid otvori garažna vrata i kroz tuđu garažu uđe u zgradu:)) Zanima me mogu li na osnovu nepostojanja pristupa za invalide tužiti investitora i izvođača i tražiti da nam prenamjene jednu garažu u invalidski ulaz i mogu li na osnovu toga upisati teret na ZK od garaža.

 

Nadugo i naširoko, :pila: ali nadam se da će nam netko pomoći. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija