Jump to content

HRT tuži zbog RTV pristojbe


zgb295

Preporučene objave

Situacija je ovakva, frendica je na fakultetu, živjela je u stanu gdje nije plačana RTV pristojba. Jedan dan joj netko zvoni na vrata, na njezin upit tko je osoba odgovara "ja" i bez da mu je otvorila vrata ulazi u stan i prošeta se po stanu do boravka u kojem zatekne televizor i objasni joj da mora dati svoje podatke što ona iz straha i učini, na pitanje od kad živi u tom stanu je rekla od prije 2 mjeseca na što joj je inkasator zaračunao i ta dva mjeseca od prije. Nije znala da gazda ne plača RTV pristojbu i nije vlasnik ni televizora, ne posjeduje laptop niti računalo, radio. Cimerima kojima je rekla za tu situaciju nisu željeli ni čuti o tome da podjele troškove,gazda se također oglušio na to iako je njegova dužnost da plača TV pretplatu, i sav trošak je osto na njoj. Tri mjeseca kasnije se seli iz toga stana i HRTu dostavlja potvrdu o preseljenju i kod javnog bilježnika ukida tv pretplatu. Nakon godinu i pol dolazi joj rješenje o ovrhi na tv pretplatu za iduće mjesece koje nije provela u stanu, računi i ovrha su i dalje stizali na gazdinu adresu, na što ju gazda nije ni upozorio, i šalje žalbu na ovrhu državnom odvjetništvu, koje prihvača žalbu na ovrhu i tu je mislila da je priči kraj. Početkom tjedna joj dolazi poziv za sud, HRT je tuži zbog ne plačanja rtv pristojbe, zanima me kakve šanse ima na sudu da se izvuče od toga plačanja? I u suprotnom ako se ne izvuče kakve poslijedice može očekivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

studentica je, bez prihoda, sve troškove plaćaju njeni roditelji.

dali roditelji plaćaju rtv pristojbu ? ako plaćaju ona kao član kućanstva nije u obvezi plaćati pristojbu . tu pristojbu bi platili njeni roditelji koji prostojbu plaćaju ?

na sud ponijeti kopije uplatnica o plaćenoj rtv pristojbi.

zašto je pustila inkasatora u stan ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mama plača uredno rtv pristojbu trajnim nalogom, nema nikakva primanja i ovo bi joj mama morala platiti da izgubi na sudu, koja već plača rtv pristojbu. Nije ga pustila u stan neovlašteno je ušao, na njeno pitanje "tko je?", inkasator odgovara "ja" i samovoljno ulazi u stan i šeta se po stanu do boravka u kojem uočava televizor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... i šalje žalbu na ovrhu državnom odvjetništvu, koje prihvača žalbu na ovrhu i tu je mislila da je priči kraj. Početkom tjedna joj dolazi poziv za sud, HRT je tuži zbog ne plačanja rtv pristojbe, zanima me kakve šanse ima na sudu da se izvuče od toga plačanja? I u suprotnom ako se ne izvuče kakve poslijedice može očekivati?

Kad, nakon prigovora/žalbe, stigne dopis od suda u kojem stoji da se rješenje o ovrsi stavlja izvan snage, to ne znači da je "sve gotovo/rješeno" već treba čitat dalje...

vjerojatno stoji i "...određuje se da će se postupak provesti kao povodom prigovora protiv platnog naloga..."

što samo znači "Prigovor je pravovremen; Postupak se dalje nastavlja kao parnični, a ne ovršni" (link)

 

Iz opisa nije jasno puno toga. Ako je TV odjavljen i ako prigovor stoji, neće trebat ništa platiti.

Ako prigovor ne stoji (niti djelomično), platit će se nešto više nego što je stajalo u rješenju - neki troškovi (odvjetnički, za ovrhu) se oduzimaju a neki (sudski) dodaju. Ako su ovi prvi troškovi veliki (npr. 960kn) razlika može biti možda 100-200kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

račun je bio 480 kn za tih 6 mjeseci koliko sam bila u tom stanu. Nakon što informacije o uplatnicama nisam dobila od bivšeg stanodavca,a odselila sam mjesec dana kasnije te poslala izvještaj o odjavi adrese, stigla je ovrha na adresu moje majke, a radilo se o 480 kn + 1000 ovrhe, na što sam poslala žalbu te rekla da nisam vlasnik televizora u tom stanu, nemam nikakva primanja itd, nakon čega sam dobila odgovor kako se ovrha u cjelosti odbija te sam oslobođena svih troškova. Nemam pisani odgovor kod sebe, ali to je ono čega se sjećam iz nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija