Jump to content

Odbijanje potpisivanja novog ugovora !


olga_vz

Preporučene objave

Rođena sam 1952.god.i zaposlena od 21.07.1971.g.Imam 43.7g.radnog staža kod istog poslodavca(Država).Zbog organizacijski uvjetovanih razloga doći će do spajanja ustanove u kojoj radim s drugom.Zbog specifične situacije razmišljam da ne potpišem novi ugovor o radu (izmjenjeni uvjeti).Koja su moja prava u slučaju odbijanja potpisivanja novog ugovora.Koliki mi je otkazni rok i imam li pravo na otpremninu (po kojem kriteriju)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne potpisete novi izmjenjeni ugovor, ostaje vam stari na snazi, kako to poslodavcu ne odgovara ponudit ce vam "otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora" i ponudit ponovo taj izmjenjeni ugovor, u tom otkazu poslodavac mora navesti koliki vam je otkazni rok i navesti nacin izracuna otpremnine.

Otkazni rok za vas staz je maksimalnih 4 mjeseca a otpremnina prema vasem kolektivnom ugovoru ili po ZOR-u clanak 126., stavak 2 i 3:

(2) Otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca.

(3) Ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno drukčije, ukupan iznos otpremnine iz stavka 2. ovoga članka ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala za brzi odgovor

Novo pitanje: Kako se isplaćuju putni trškovi zaposlenika koji žive i rade u istom mjestu a udaljenost do radnog mjesta je 4,5km . Javni prijevoz nije tako organiziran da bi se nesmetano i na vrijeme dolazilo na posao, pa koristim osobni automobil.

 

Ako se radi o javnoj službi po čl. 67. Temeljnog kolektivnog ugovora odnosno broj kilometara po danu puta 0,75 lipa, u velikoj većini slučajeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani ,

 

imam situaciju gdje me poslodavac usmeno smjenio zato što više nije zadovoljan sa izvršenjem radnih obaveza i ponudio znatno manju plaću i drugo radno mjesto. Ugovor sam odbio potpisati zbog toga što nebih sa tom plaćom mogao opstati kao postanar.

dabih danas dobio dopis u kojem piše da " mojim odpijanjem potpisa on tumači da sam nezainteresiran raditi u toj tvrtki što smatra redovnim otkazom radnika , te da sukladno Zakonu o radu ,teče otkazni rok koji završava 26.03.2015 "

Molio bih neki savjet jer neznam šta činiti dali ja imam ikakvih prava???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu je dvostrani akt moraju ga potpisati obje strane. Ako ne potpisete novi izmjenjeni ugovor, ostaje vam stari na snazi, ako to poslodavcu ne odgovara mora vam ponudit "otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora" i ponudit ponovo taj novi izmjenjeni ugovor, u tom otkazu poslodavac mora navesti koliki vam je otkazni rok ako ponovo ne potpisete taj losiji izmjenjeni ugovor.

Odbijanjem da ne potpisete izmjenjeni losiji ugovor po vas nemoze nikako smatrati da ste vi dali redovni ozkaz, priprjetite mu inspekcijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija