Jump to content

Naknade za korištenje godišnjeg odmora (razlika manje isplaćene naknade)


dreaddelic

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Imam jedno pravno pitanje, zaposlen sam u Kliničkom bolničkom centru "Sestre Milosrdnice", u periodu od kolovoza 2012. do rujna 2014. godine poslodavac nam je isplatio manje naknade za korištenje godišnjeg odmora za gore navedeni period.

 

Danas smo iz službe Pravnih i kadrovskih poslova dobili formulare koje možemo i ne moramo potpisati, a sadržaj formulara je potpuno sulud, čak i meni koji nisam pravno obrazovan formular izgleda u najmanju ruku ne profesionalno.

 

U privitku je dokument koji smo dobili, zanima me dali se isplati potpisati ili ipak podići tužbu protiv navedenog KBC-a tj. mojeg poslodavca kako bi nam isplatili zaostatke.

 

Moram napomenuti kako na formularu nigdje ne piše kada bi nam trebali isplatiti iznos za koji su nas zakinuli.

 

Hvala na pomoći!

aa.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da bolnica gubi sve te sporove koje su neki radnici pokrenuli, i da se sada želi sa svima koji su pokrenuli postupke sada sporazumjeti tako da oni koji su pokrenuli postupke, iste povuku, a oni koji nisu, da i ne pokreću postupke. bolnica želi izbjeći troškove i zatezne kamate te želi isplatiti samo glavnicu tako da minimizira troškove. bit će da je u jednom ili nekoliko slučajeva već dosuđeno protiv bolnice, pa se želi izbjeći lančana reakcija.

 

je li visina naknade odgovarajuća (glavnica)? hoćete li se sporazumjeti s poslodavcem ili nećete, u konačnici je vaša odluka, jer ovisi o tome možete li čekati: sudovi djeluju sporo, morat ćete predujmiti troškove odvjetnika, a naknadu od bolnice možda ćete čekati još dvije-tri godine dok se postupak okonča. možete inzistirati da se u sporazumu specificira do kada je bolnica dužna isplatiti zaostale naknade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija