Jump to content

Godišnji odmor


123mare

Preporučene objave

U dane godišnjeg odmora ulaze isključivo oni dani dani koje bi radnik po rasporedu radio da nije na godišnjem - po meni su oba navedena načina pogrešna (pri način pilično više od drugoga).

Zbog petodnevnog i šestodnevnog radnog tjedna - u praksi je potrebno tjedne godišnjeg pretvoriti u dane. Pa će tako onaj koji radi 5 dana u tjednu imati pravo na min. 20 dana, a onaj koji radi 6 dana u tjednu imat će pravo na min. 24 dana.

Dakle, radnik koji radi 6 dana u tjednu, ako je u komadu dva tjedna na godišnjem odmoru - iskoristio je 12 dana godišnjeg koji su mu plaćeni u protuvrijednosti 80 sati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zavisi ako radiš 48 sati tjedno ubraja se i subota.nedjelja i praznici se ne ubrajaju u godišnji odmor i poslodavac ti je dužan to platiti kao praznik a ostalo kao godišnji odmor.

 

Ažurirano

 

zaboravio sam ti napisati ako ti u ugovoru o radu piše da raiš 40 sati tjedno onda ti se niti subota ne računa u godišnji odmor već samo radni dani od ponedjeljka do petka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kantajz, redovno tjedno radno vrijeme zakonom je ograničeno na 40 sati, tih 40 sati raspoređuje se na pet ili 6 dana u tjednu, sve preko toga su prekovremeni bez obzira koliko dana u tjednu radiš.

 

Tjedan dana godišnjeg uvijek će biti 40 sati (ako je osoba prijavljena na puno radno vrijeme), a hoće li to biti 5 i 6 dana - ovisi koliko dana osoba u tjednu radi, s tim da oni koji rade 6 dana u tjednu u startu imaju i dan više godišnjeg po tjednu.

 

Za praznike se slažem, no nažalost postoji iznimka - ako je osobi u opisu posla rad blagdanom, onda i blagadan može ući u godišnji, isto tako je i sa nedjeljama ako su radniku nedjelje radne, no najmanje jedan dan u tjednu svakako mora biti slobodan i ne smije se pisati kao godišnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija