Jump to content

Pomoc - uhvacena s jointom


Vibrasphere

Preporučene objave

Pozdrav!

 

U petak sam uhvacena na festivalu u Puli (iz Zagreba sam) s vec zapaljenim jointom, bacila sam ga u more no policajac ga je uspio izvaditi te sam odvedena u kombi na razgovor s kapetanom (?) koji ga je izvagao - 1,3 grama. Pitala sam zasto vazu mokri joint na sto nije bilo konkretnog odgovora.

 

 

Dobila sam kaznu od 5000 kn, a ako platim u roku osam dana, placam 2/3 kazne. (Sto je s 500 kn za troskove prekrsajnog postupka ukoliko ulozim zalbu, moram li ih platiti u roku osam dana?)

 

Faktori koji mi idu u korist jest da mi je ovo prvi put da sam uhvacena s travom, uzoran sam student, nezaposlena i zivim sa samohranom majkom gdje otac ne placa alimentaciju vec godinama. Kako god okrenes, u losem sam polozaju jer trenutno ne poznajem ni jedan nacin da platim ovakvu cifru.

 

Cak mi je i sam kapetan rekao da bih mogla uloziti zalbu (bio je zaista ugodan), da napisem kako mi je zao za to sto se dogodilo i da navedem faktore koje sam tu vec navela.

 

No sto me jos zanima je - hocu li prvo morati dobiti kakvo pismo od suda ili prvo ulazem zalbu, i hocu li morati za sve to ici u Pulu ili cu biti pozvana u Zagreb?

Nemam iskustva s pisanjem zalbi, moze li ikakva pomoc?

 

I zadnje, kad kazu uloziti zalbu 8 dana od prekrsaja, znaci li to da zalba mora stici u roku osam dana ili se gleda na pismu zalbe datum kojeg je poslano, a kad stigne, stigne (posto saljem iz ZG u PU)?

 

Unaprijed beskrajno hvala svima na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam 3 papira na licu mjesta, u policijskom kombiju na festivalu- prekrsajni nalog u kojem pise da sam kriva za neovlasteno posjedovanje rucno motane cigarete tzv. jointa brutto tezine 1,3 grama i gdje mi se izrice novcana kazna od 5000 kn ili od 3333 kn ako platim u roku 8 dana.

Drugi papir je potvrda o privremenom oduzimanju predmeta, a treci papir je papir s dvije uplatnice.

 

Poanta je u tome da se ja zelim zaliti na visinu novcane kazne koju sam u nemogucnosti platitit iz gore navedenih razloga, a ne zanijekati pocinjeni prekrsaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poanta je u tome da se ja zelim zaliti na visinu novcane kazne koju sam u nemogucnosti platitit iz gore navedenih razloga, a ne zanijekati pocinjeni prekrsaj.

 

I to je u ovom slučaju apsolutno najbolja solucija. Navedite sve ove okolnosti koje ste objavila u inicijalnom postu, priznajete, kajete se, mladost-ludost, obećanje nikad više i molba za smanjenjem predožene kazne + oslobođenje od plaćanja troškova prekršajnog postupka, a poradi lošeg imovinskog stanja. Ne bi bilo loše priložiti prigovoru i presliku prve strane indexa odnosno presliku X-ice te presliku presude o očevoj obvezi uzdržavanja, kao dokaz navodima koje ćete istaknuti.

 

Glede procedure - dakle sada nemojte ništa plaćati, šaljite prigovor, rok od 8 dana za prigovor počeo vam je teći od idućeg dana od dana kada ste primila prekršajni nalog (znači od subote), pa svakako pripazite da u tom roku pošaljete prigovor. I obavezno ga šaljete poštom preporučeno s povratnicom (tada se dan predaje prigovora pošti smatra danom predaje sudu).

 

Nakon toga dobit ćete kući odluku suda, u kojoj će vam biti smanjena izrečena kazna (koliko, ovisi o sucu), a koju ćete opet u roku od 8 dana moći platiti u iznosu od 2/3, pa će se smatrati kao da ste platili cijelu, i gotovo sigurno ćete biti oslobođena plaćanja troškova postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo bih se nadovezao, da prigovor šaljete prek. sudu putem policijske postaje koja vam je nalog izdala. Dakle, prigovor šaljete na policijsku postaju (piše vam na zaglavlju, u dva primjerka u istoj koverti). Isto tako ne bi bilo loše dodati da u slučaju poziva na prek.sud (mada će vjerovatno, kao što reće poštovani G-man, to biti rješeno bez poziva pred prek.suca), molite za prebacivanje predmeta na prek. sud u ZGB.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija