Jump to content

Otkaz nakon porodiljnog + neplaćanje školarine po ugovoru


kulisleg

Preporučene objave

Evo, i ja sam sretnica.

Nakon dugog i ničim uprljanog staža u jednoj firmi, ostala sam trudna i nakon čuvanja trudnoće iskoristila 1g porodiljnog. Poslodavac je bio upoznat sa svime, nije se činilo da je neki problem. Ali...!

Nakon porodiljnog i godinjeg kojeg sam morala iskoristiti, prvi dan na poslu mi je uručen otkaz. Potpisala sam samo primitak odluke.

- Poslovno uvjetovani razlozi

- Moje radno mjesto nije ukinuto, iako u odluci piše da jeste, nego su poslovi raspoređeni na druga radna mjesta (iako je to skoro pa nemoguće zbog ustroja firme, a i na moje mjesto je PRIMLJENA druga djelatnica)

- Nude mi otpremninu i otkazni rok na kojem nisam dužna dolaziti na posao.

 

2011 smo sklopili ugovor o plaćanju školarine, i prva godina mi je plaćena. Ostale nisu, i nisam ih ni za to tužila (trebala sam, kako se čini). Školarine sam platila, nije postojao niti jedan opravdani ni neopravdani razlog za raskidanje ugovora niti smo se toga ikada dotakli (trebali smo, vidim).

 

Imate li ikakve savjete?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kulisleg,

Zakon o radu u svom Čl.34 kaže u stavku(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada s polovicom punog radnog vremena radi pojačane brige i njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada s polovicom punog radnog vremena radi brige i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne smije otkazati ugovor o radu trudnici i osobi koja se koristi nekim od tih prava.

Dakle,nažalost, na vidim način (uz sve što ste naveli otpremnina,GO) da išta možete učiniti kako biste radni odnos nastavili kod tog poslodavca.

Što se školarine tiče, ako u ugovoru piše da je Poslodavac obvezan platiti Vam školovanje sve te tri godine, a nije platio dio,tražite ga PISMENO,poštom sa povratnicom ,povrat uloženih sredstava.

To to što je primljena nova djelatnica teško i problematično bi bilo sporiti radi nove preraspodjele.

Vidljivo je kako ste razočarani. No život ide dalje. Dobar radnik uvijek nađe posao.:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija