Jump to content

Udaren auto koji nije bio propisno parkiran


february

Preporučene objave

Dakle, biti ću potpuno iskren jer mi nije cilj ikoga "uvaliti", čak smatram da nemam pravo ni na što, ali me zanima da li ipak možda imam.

 

Ocu sam posudio auto jučer da vozi majku u bolnicu. Dok ju je čekao, stao je na parkiralištu bolnice, ali na mjestu koje nije parkirališno mjesto (ona dobra stara "idem samo po uputnicu, nemoj plaćati parkiralište, pričekaj me sa strane"), na kraju parkirališta, onako, kao na kraju slijepe ulice, poprečno s obzirom na druge aute - nije nikog zaparkirao, ali kažem, nije ni smio biti tamo jer - čovjek koji je autom izlazio na rikverc nije vidio oca (jer je za pretpostaviti da je taj prostor prazan kad se ide u rikverc), i tresnuo ga. Nije jako, ali mjesto iznad kotača je udubljeno i ogrebano, vidi se dovoljno da, kad sam ja danas tražio procjene po limarima, odmah uoče gdje je. Otac je tražio podatke od čovjeka, ovaj mu ih je dao, da li je ponudio da plati popravak ili ne - ne znam, sa ocem je nemoguće išta kvalitetno iskomunicirati. Ali čim mu je dao podatke, vjerojatno nije dao budzašto.

 

Prije nego nazovem čovjeka - ima li uopće smisla da ga zovem, imam li ja ikakvo pravo na išta? Po nekoj mojoj logici, tu je krivnja podijeljena 50:50, pa bi i trošak popravka tako trebao biti - on nije gledao, a otac je bio gdje ne smije.

Kako da postupim? Ne želim čovjeka teretiti za išta ako pravno gledano nije kriv, pa...ako nemam pravo na išta, mogu ga eventualno pitati jel želi sudjelovati u trošku popravka. Dakle?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja sam bio u slicnoj situaciji, na parkiralistu mi je netko udario auto i posto nisam znao tko zvao sam policiju. Nepropisno sam parkirao tako da sam odmah dobio kaznu od policije. Drugi dan javila mi se osoba i koja je to ucinila dok je izlazila sa parkiralista i ona je bila kriva, dala policu i to je to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prometnu nezgodu je kriv vozac koji je isparkiravao vozilo. Da ste pozvali policiju, on bi platio kaznu za izazivanje prometne nezgode, a vas otac za nepropisno parkiranje. Pametno je to sto nije pozvana policija, ustedili ste na kaznama, ali posto je za prometnu nezgodu kriv vozac drugog vozila, otidjite skupa na procjenu stete, tako da popravak vaseg vozila plati njegovo osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

moje vozilo je bilo nepropisno parkirano pokraj kolnika i udareno je, s tim da je drugi auto skrenuo s ceste nekih metar i pol prije nego je udario u moje vozilo!? U tom autu ima dosta ozlijedenih, imaju li osnovu za tuzbu mene kao vlasnika parkiranog vozila? nije ometalo promet niti bilo na nekavom opasnom mjestu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Nadovezat cu se na temu...

Pod utjecajem alkohola osobnim automobilom udaren nepropisno parkiran autobus izvan kolničke trake (nekakva dodatna traka ima, ali postoji znak zabrane parkiranja). Prekršajni postupak bi trebao biti jasan: alkohol + izazivanje nesreće?

Zanima me kod naplate osiguranja (regresni dug?) dali ovo nepropisno parkiranje utjece na išta? Dali bi ono trebalo biti navedeno u zapisniku? Bilo kakav komentar može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije u zapisniku što uciniti?

Dali to utječe na eventualni daljni tijek postupka? Predpostavljam da na prekršajni postupak ne utječe, ali me zanima više dali kod naplate od osiguranja (s obzirom na regresni dug) dali postoji mogucnost umanjena istog s obzirom na nepropisno parkiran autobus? Ili nešto u tom smjeru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo editirao sam ovu poruku (mislio sam da je znak tu zbog planiranog uređenja parkinga, ali je ipak od prije tu).

Evo slike sa google karte i tu je ipak bio ovaj znak:

Screenshot_20211125-162944_Maps.thumb.jpg.e3baf89ec3cdb7f3e7108ea9cf1f77f6.jpg 

Uz još jednu napomenu: znak je sad misteriozno nestao i na tom mjestu je prazan stup (slika sa znakom je slikana dva dana prije nesrece iz drugih razloga).

 

uređeno: od imtd
Kriva informacija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav,jučer sam imao prometnu na skidanju sa brze ceste,nasuprot mene je bilo vozilo koje je skretalo desno ja sam skretao lijevo a na skretanju je bio parkiran auto od čovjeka kojem je kćer imala lančani sudar te kad je vozilo nasuprot mene skrenulo nisam primjetio parkirani auto u toj traci te ga okrznuo.zanima me u kakvoj sam situaciji? Ko je kriv?

image.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija