Jump to content

Podjela bračne imovine


leptirica2013

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas za stručan savjet vezano za slijedeći problem. Moj dečko je razveden, ima malodobnog sina za kojeg plaća uredno alimentaciju. Bivša žena je ostala živjeti u njihovom stanu sa njihovim djetetom koji je kupljen dok su bili u braku na kredit. Otplaćeno je tek 5 godina, ostalo je 25. Zanima me da li je on dužan plaćati cijelu ratu kredita, svih 25 godina ili može nekako sudskim putem dobiti dio novca od nje (napomena: njihov usmeni dogovor je bio da će mu ona vraćati pola rate kredita, ali je ona u startu kod prve rate odustala od toga). Civilizirani dogovor nije mogući, da prestane plaćati kredit isto nije moguće zbog jamaca, pa ako ima tko kakav pravni savjet od kuda i kako krenuti jer plaćajući i kredit i alimentaciju ne ostane mu ništa (doslovno ništa) od plaće.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako razgovor ne pada na plodno tlo, neka pokrene diobu bračne stečevine, pa će oboje dobiti po pola stana, ali i kredita. Doduše banka će i dalje teretiti nositelja kredita, a to je ...? Ali ćete barem imati pravo regresa polovice plaćenog kredita.

 

Ako pak bivša svejedno ostane u stanu, dužna mu je plaćati polovicu najamnine koja se na tržištu ostvaruje za stan slične kvalitete i lokacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bivša žena je ostala živjeti u njihovom stanu sa njihovim djetetom koji je kupljen dok su bili u braku na kredit. Otplaćeno je tek 5 godina, ostalo je 25.

Lp

 

na čije ime glasi vlasnički list stana?

 

rate kredita(novac) koje je platio nakon što je završio zajednički život su njegova osobna imovina.

ako pozorno izračuna i procijeni možda utvrdi da bi isplativije bilo bivšoj isplatiti 1/2 svote uplaćene za otplatu kredita tjekom zajedničkog života (bračna stečevina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnicki list glasi na decka, nositelj kredita je on.

Problem se javio kad je on poceo placati alimentaciju, ona je trebala poceti njemu davati pola rate kredita. On uredno placa alimentaciju, za sto postoje potvrde, a ona ne placa pola rate. Alimentaciju je poceo placati nakon sudske presude o rastavi u kojoj pise iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija