Jump to content

otac traži skrbništvo nad izvanbračnim djetetom


davidian9

Preporučene objave

ukratko situacija- dijete ima 6 godina. otac i majka nikada nisu vjenčani, otac je po rođenju priznao dijete koje od 3 mjeseca života živi na relaciji majčin dom i očev dom jer je majka bila maloljetna a otac živi sa svojim roditeljima. u međuvremenu su otac i majka pokušali živjeti zajedno pri čemu je majka promijenila adresu a otac nije. majka je zatim odlučila živjeti sama s djetetom a otac se vratio u svoj dom. tijekom cijelog vremena dijete je živjelo na relaciji majka- očev dom . majka se selila nekoliko puta a otac je neprestano živio na istom mjestu i očeva obitelj je sudjelovala u odgoju i životu djeteta. sve je bilo po usmenom dogovoru, nije bilo nikakvog papira, alimentacije, ničega, do djetetove 5.godine. dijete je počelo pričati te je otac i njegova obitelj pokrenula socijalnu skrb i trenutno slijedi drugi razgovor oca i majke , no majka se u međuvremenu udala te brani obitelji oca viđanje djeteta a ocu dopušta samo da on dođe vidjeti dijete iako je dijete dosada više od pola vrmena provodilo kod oca i njegove obitelji. za sve postoje svjedoci . otac pokreće zahtjev za skrbništvo u kojem stoji da dijete živi i odgaja se kod njega a majka ga može i mora viđati- no otac i njegova obitelj smatraju da imau bolje uvjete i okolnosti za dijete. socijalnu skrb su kontaktirali nakon intervenice odgojiteljica u vrticu koje primjecuju da dijete ima problema kod majkei općenito dijete pokazuje stalne negativne osobine prema majci te otac pokusava dkučiti zašto.. no majka dakle nakon pokretanja socijalne brani . trenutno odvjetnik šalje zahtjev sudu da se utvrdi očevo viđanje djeteta tijekom postupka. .. bilo kakav savjet, pomoć, išta će dobro doći :) može li otac izgubiti pravo viđanja djeteta i može li majka zabraniti baki i djedu viđanje djeteta iako su se proteklih 6 godina više brinuli o djetetu nego majka jer je majci tako odgovaralo.majka je nezaposlena , otac zaposlen. majčin muž je u cijeloj priči tek pola godine. hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otac nece izgubiti pravo vidjanja, ali misljenja sam da ce nazalost majka dobiti skrbnistvo a otac vidjanje djeteta 1-2 dana tjedno plus svako drugi vikend (iako je svaka odluka suda drugacija ali nazalost je ovo precest slucaj).

a u tom vremenu neka ode po djete i dovede ga do svojih gdje ce ga baka i djeda vidjati.

 

otac već živi s bakom i djedom tj svojim roditeljima i dakle majka ne može zabraniti da ga oni viđaju? sada to zabranjuje iz inata.

a ako se ustanovi da majčin muž ima nasilnu i problematičnu povijest i sklon je lošem ponašanju može li u tom slučaju otac dobiti skrbništvo?

 

u najgorem slučaju i otac i njegova obitelj će moći viđati dijete kao i dosad s tim da svaki prekršaj te sudske odluke se prijavljuje kome?

 

hvala puno na odgovoru :)

prvi put se susrećemo sa svime i samo želimo najbolje za dijete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne smije.

 

nazalost sanse da otac dobije skrbnistvo iskreno, su teske i kod "normalnih" slucajeva, ali o tome ipak odlucuje sud i pri tome gleda ali ne i nuzno uvazava misljenje CZSS.a

 

 

hitno, smije li majka odvesti dijete u drugu državu bez znanja oca? otac nije potpisao nikakve dokumente za vađenje osobne ili putovnice i u tijeku je sudki postupak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

poštovani,moja vanbračna supruga je sa našim sedmogodišnjim dijetetom još početkom prošle godine napustila hrvatsku,tj.otišla u njemačku bez da me obavjesti a kamoli da traži moju suglasnost.naravno,obavjestio sam u nekoliko navrata i pisanim putem nadležnom centru o svemu navedenom i nakon toliko vremena,nismo se makli sa mrtve točke a i nećemo tako brzo,to sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija