Jump to content

Županijski sud preinačio presudu


RobertaOS

Preporučene objave

Poštovani, trebam pomoć.Naime, temeljem saznanja o velikom broju naplaćenih prekovremenih sati u 11 mjesecu 2011. nekoliko nas je svatko pojedinačno tužio poslodavca za razdoblje 3 godine od dana uložene tužbe. Većina sporova je davno riješena i isplaćene su im određene svote. Prije nekoliko dana ja konačno saznajem da me u urudžbenom čeka presuda Županijskog suda u kojoj piše da se prethodna presuda Općinskog suda preinačuje, da se odbijaju svi moji zahtjevi, te da ja poslodavcu moram platiti troškove vještačenja od 1000 kn + kamate. Tražila sam od odvjetnika uvid u zadnje vještačenje od siječnja ove godine u kojem piše da mi je poslodavac dužan cca.3500 kn ( u prethodnim vještačenjima bilo cca 9500 kn). Uglavnom, nije mi sada toliko bitan ni taj novac ni ta razlika, nego ovo što moram platiti poslodavcu jer sam izgubila spor, a imam pisane dokaze prema i tom zadnjem vještačenju da oni duguju meni.

Zašto i kako je to sve moguće? Kako Županijski može preinačiti nešto dosuđeno na nešto posve drugo, a i kako su svi ostali na osnovu istih rasporeda dobili spor, a samo ja izgubila?

Ima li smisla dalje nešto pokretati i što?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda imate osnovu za reviziju

 

Koliko vidim po iznosima, radi se o sporu male vrijednosti, pa redovna revizija nije dopuštena, a izvanredna je dopuštena samo ako je tako odlučio drugostupanjski sud u izreci svoje presude.

 

Ako ste pak tužbom tražili više od 10.000,00 kn, onda imate pravo podnijeti izvanrednu reviziju.

 

Ako reviziju ne možete podnijeti, ostaje vam mogućnost podnošenja ustavne tužbe, ali samo ako je došlo do povrede nekog ustavnog prava. U ovakvim slučajevima se podnositelji ustavne tužbe najčešće pozivaju na povredu prava na jednakost svih pred zakonom, ali je uspjeh kod podnošenja ustavne tužbe strašno teško procijeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija