Jump to content

Prijetnja?


marin555666

Preporučene objave

Moze li mi reci netko, da li je ovo prijetnja. Poruka je poslana djevojci kako bi se izrazilo koliko je ljuta ta osoba.(Ne na djevojku vec na cijelu situaciju i sve sto se dogada.)

 

"I svaki put kada se nesto desi u glavi vrtim kako bih mogao tu i tamo otici do grada i razbiti prozor na autu vasem

Tek toliko da oni trose malo a ne ja"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ta osoba nije nista rekla djevojcinim roditeljima izravno. Nikada nista njima nije rekla. Napisala je svojoj djevojci ono sto sam vam gore napisao, kako bi izrazila ljutnju, jer se prema toj osobi ti ljudi odnose kao da ne vrijedi nista.

Kako je to prijetnja kada uopce nije receno da ce osoba nesto uciniti, vec je to izreceno kao izrazavanje kolicine gnjeva, niti je tim ljudima izravno ista govoreno. Nije osoba napisala npr., "Doci cu ti pred kucu i polupati auto.", pa da je prijetnja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teoretski bi se moglo o raditi prijetnji više osoba (dvoje), za što se progon poduzima ex offo. Ne mora biti nužno prijetnja upućena osobi na koju se odnosi, kako bi onda tretirali kada vam netko putem posrednika poručuje da vas sutra u 12 h čeka na radnom mjestu i da će vas razbiti?

 

Ali, osobno smatram da bi takvu prijavu DORH odbacio, jer nije dovoljno konkretizirana, a i očito se tu radi o raznoraznim neraščišćenim osobnim odnosima, u što se DORH ne miješa, osim ako se radi baš o prijetnji ubojstvom ili premlaćivanjem i slično.

 

Zar je pokrenut kakav postupak u vašem slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije pokrenut nikakav postupak, ali mi je prijetila osoba da ce me prijaviti u vezi te poruke.

Kako bih trebao postupiti da se to dogodi? Sto ako ta osoba imam mnogo novcanih sredstava? Bi li tim sredstvima bila u mogucnosti podmititi suca? Saslusava li se slucaj u opcini gdje je osoba podnijela tuzbu, ili u nekoj drugoj, gdje niti jedna strana nebi nogla imati utjecaj na presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako bih trebao postupiti da se to dogodi?

 

Ukoliko do toga dođe, najbolja varijanta biti će vam angažirati odvjetnika kaznenjaka.

 

Sto ako ta osoba imam mnogo novcanih sredstava? Bi li tim sredstvima bila u mogucnosti podmititi suca?

 

Ovdje sada ulazimo u sferu hipotetiziranja, čemu nisam sklon.

 

Saslusava li se slucaj u opcini gdje je osoba podnijela tuzbu, ili u nekoj drugoj, gdje niti jedna strana nebi nogla imati utjecaj na presudu.

 

Mjesna nadležnost je jasna - mjestu gdje je kazneno djelo počinjeno, i u pitanju nije Općina/Grad, već prvo Općinski DORH, a potom Općinski sud, iako ponavljam da sumnjam da će DORH to procesuirati (ako se samo o tim riječima radi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

"I svaki put kada se nesto desi u glavi vrtim kako bih mogao tu i tamo otici do grada i razbiti prozor na autu vasem

Tek toliko da oni trose malo a ne ja"

ja koliko shvaćam (ako je ovo jedina poruka u svezi toga) ovo se može eventualno tretirati kao prijetnja da će se nekome nanjeti materijalna šteta ili oštetiti neka stvar...ja ne vidim tu fizičku prijetnju nekoj ili nekim osobama.....čak iz ove poruke je vidljivo da se tu radi o "zamišljenim" željama za nekom "osvetom",a ne stvarnoj želji....

 

ali sad da se vratim na pitanje o potkupljivosti onih koji odlučuju....ja bih se više bojao nesposobnosti ili logikom razmišljanja pojedinih osoba kad tumaće neke stvari na način na koji samo oni mogu tumaćiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija