Jump to content

Neplaćene kazne i registracija automobila


kL_ZGB

Preporučene objave

Pozdrav svima..jedno pitanje za one koji znaju. S obzirom da imam barem 3-4 neplaćene kazne, od ko zna kada, neću moći registrirati vozilo..toliko znam. Sad me zanima, dali bi prošlo ako vozilo prepišem, npr. na mamu i onda da ga ona ide regat. Dali bi i njoj nastao isti problem zbog mene i zbog toga što je prije nje glasio na mene..? Ja si nekak mislim da nebi trebalo biti problema, ali neki dan me jedan prijatelj počeo uvjeravati u suprotno, pa sad više ni sam nisam siguran. Ako netko zna sa sigurnošću, molim Vas odgovor..unaprijed zahvaljujem..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odredbom članka 152. j. stavka 1. Prekršajnog zakona (NN 39/13 i 157/13), koja je stupila na snagu 1.siječnja 2014. godine, propisna je uskrata izdavanja vozačke dozvole ili produljenja njene valjanosti i uskrata registracije motornog vozila ili produljenja registracije motornog vozila osobi koju u roku iz odluke o prekršaju ne uplati pravomoćno izrečenu novčanu kaznu.Radi provedbe te odredbe, Ministarstvo pravosuđa ustrojilo je Registar neplaćenih kazni koji se vodi za osuđenika kojima je pravomoćnom odlukom o prekršaju prekršajnog suda ili drugog prekršajnog tijela za prekršaj propisan zakonom izrečena neka od propisanih prekršajnopravnih sankcija ili mjera oduzimanja imovinske koristi i koji u roku iz odluke o prekršaju nisu uplatili pravomoćno izrečenu novčanu kaznu.Građani i pravne osobe kojima bude uskraćeno neko navedeno pravo, jer se nalaze u Registru neplaćenih kazni sukladno Prekršajnom zakonu, mogu u policijskim upravama, odnosno policijskim postajama dobiti sve podatke potrebne za uplatu izrečene novčane kazne.Upis i brisanje podataka iz Registra neplaćenih kazni u nadležnosti je Ministarstva pravosuđa.

 

tako da ni prebacivanje vozila nazalost nije moguce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlastitog i tuđeg iskustva.

naravno uvijek moze otici u mup s prometnom i provjeriti da li moze prenijeti vlasnistvo na trecu osobu ako nisu bili azurni u vodjenju evidencije neplacenih kazni.

 

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ako-imate-neplacene-kazne-necete-moci-izvaditi-novu-vozacku-ostojic-o-novom-zakonu/1204640/

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=859136

 

To vam je poznato iz prakse ili nagađate?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nazalost jos jedan u nizu apsurdnih HR zakona.

zato prije kupnje s vlasnikom i prometnom u mup i vidjeti ima li zabiljezbe, + provjera na tehnickom, + provjera na fini preko sms-a ili web aplikacije.

:psuje:

 

Zahvaljujem na linkovima, ali ovo je po meni čisti apsurd, jer je ustavno dvojbeno, posebice imajući u vidu nejavnost registra.

 

Doslovce kupuješ mačka u vreći, pa se poslije vadi kako znaš.

 

Druga stvar bila bi da postoji ovrha na autu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u linku od @sivka ima jedna zanimljiva rečenica:

"I to samo zbog toga jer je zakonodavac, očito ne razmišljajući dovoljno daleko, ili ne razmišljajući uopće, predvidio da se uskrata registracije provodi i kod promjene vlasnika vozila. "

 

mislim da bi trebalo napraviti i registar i to javni koji će objaviti imena svih onih koji predlažu/donose zakone koji nemaju veze sa prosječnim razumnim shvaćanjem nekih stvari....tako da oni ubuduće rade na njima prihvatljivim radnim mjestima gdje može doci do izražaja njihova sposobnost......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija