Jump to content

Opomena


AnTDI

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam par pitanja i nejasnoca pa se nadam da cu ovdje pronaci odgovore.. Naime u 7 mjesecu prosle godine sam bio zaustavljen zbog prekoracenja brzine, 2000 kn i 2 kaznena boda.. Na tu kaznu sam pisao zalbu i u 10 mjesecu sam bio pozvan na sud, na sudu sam prosao s opomenom.. E sad me zanima par stvari, koliko traje ta opomena ? I da li se ona racuna od dana sudenja ili prekrsaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta opomena nema rok trajanja.

 

Ti misliš na upozorenje koje izdaje policija za manje kazne i koje vrijedi godinu dana za vrijeme kojeg ne možeš dobiti drugo upozorenje.

 

Ova opomena koju spominješ je sudska odluka i nema tih ograničenja. Odmah u idućem postupku možeš opet dobiti opomenu, bez obzira kad on bio. Radi se samo o diskrecijskoj procjeni sutkinje/suca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne moraš plaćati prvu, nju si riješio tom opomenom.

 

Niti kod policijskog upozorenja se ta kazna ne plaća idući put, samo ne može ponovno biti izdano upozorenje prije nego prođe 1 godina.

 

Policajci vide sve prekršaje, ma kad bili, ali kad prođe 3 godine od pravomoćnosti presude (plaćene kazne, odležane i sl.), računa se kao da ih nije ni bilo. U tvom slučaju, jedina posljedica je što u nekom budućem slučaju iduće 3 godine nećeš moći reći da si nekažnjavan, a kad prođu 3 godine (od pravomoćnosti), računat će se kao da se to nije niti dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija