Jump to content

Tražim odvjetnika za internet nasilje i klevetu preko facebooka


VillyVilly

Preporučene objave

Lijep pozdrav, 

moj suprug i ja već par godina imamo problema s facebook stranicom koja nosi njegovo, a koja ga izruguje. Također neki ljudi misle da je to on sam pa pošalju poruku u inbox te stranice, a onda admini stranice u njegovo ime pišu odgovore tim ljudima koji su ih kontaktirali misleći da se obraćaju njemu. Naravno, odgovori budu neprikladni ili neugodni. Javni postovi te stranice su također jako neugodni, pišu neistine i ismijavaju. Prijavljivali smo tu stranicu nekoliko puta samom facebooku no facebook nikada nije reagirao na prijave i stranica postoji već 4 godine. Pokušali smo sve prijaviti na policiju no i to je bilo neuspješno jer sama policija ne zna što bi s takvim prijavama dokle god nema nekih elemenata kaznenog dijela poput prijetnji smrću.

Stvar se nedavno zakomplicirala kada je naša prijateljica upoznala dečka koji ima zabranu pristupa jednoj osobi zbog uhođenja i maltretiranja. On joj je davao o toj osobi lažne informacije koje je ona prenosila javno na svom facebooku u svrhu uznemiravanja i klevetanja te osobe (jer on sam sukladno zabrani ne smije tu osobu niti kontaktirati, niti je spominjati niti uznemiravati na bilo koji način, pa je koristio našu prijateljicu kao medij preko kojega će to raditi). Ona u svojim postovima ne spominje konkretno ime te osobe ali stavlja njezine slike te ljudima koji se interesiraju o kome je riječ u inbox šalje informacije. Moj suprug ju je kao dugogodišnju prijateljicu odlučio upozoriti da to ne radi jer su informacije koje stavlja lažne te je izmanipulirana od osobe koja je već ranije osuđivanja zbog raznih kaznenih dijela te ima zabranu pristupa osobi koja se spominje. Nažalost, ona upozorenje ne da nije poslušala već ga nije ni saslušala te je na samu rečenicu "želio bih te upozoriti na jednu osobu" zaključila da je riječ o njenom novom prijatelju, oboje nas blokirala i počela pisati javno po svom profilu da je moj suprug izdajnik, manijak, manipulator, luđak... Huškati ljude protiv njega, sherati gore spomenutu grupu, pisati prijetnje tipa "ako mi sada bude dolazio pred vrata ili me kontaktirao neće se dobro provesti" u kontekstu kao da je moj suprug nekakva nenoralna osoba koja ljudima dolazi pred vrata i maltretira ih. Također, njezin prijatelj nam se javio s lažnog profila u kojem se predstavio te rekao da će "uništiti" osobu za koju je dobio zabranu pristupa i sve koji se budu družili s njom. U njezinim objavama ima i elemenata klevete i prijetnji, a mi nismo prve žrtve njezina maltretiranja. 

Trebali bismo odvjetnika koji ima iskustva s ovakvim slučajevima
Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da napišete u kojem dijelu Hrvatske tražite odvjetnika.

U prvom slučaju, poznajete li osobe koje održavaju lažni profil Vašeg supruga ili su počinitelji nepoznati?

U drugom slučaju, riječ je o kleveti ili uvredi na račun Vašeg supruga, zbog čega bi on protiv prijateljice trebao podnijeti privatnu tužbu po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija