Jump to content

Porez na donacije/uplate putem Paypala


Iris07

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Planiram pokrenuti svoju web-stranicu na engleskom jeziku gdje bi obajvljivala svoje autorske članke, eseje, osvrte na druge vijesti itd. Plan mi je tu stranicu održavati dobrovoljnim donacijama gdje bi mi posjetitelji mogli, ako žele, uplatiti neki iznos preko Paypala na moj žiro-račun. Za sad ne znam da li koristiti kunski ili devizni žiro-račun. Ubacila bi onaj "Donate" gumb od Paypala.

 

Stranicu ću pokrenuti kao privatna osoba, a prepostavljam da će mi uplate također najviše stizati od drugih privatnih osoba, najviše iz USA.

 

Zanima me da li će prema novom zakonu te donacije podlijegati oporezivanju, tj. da li sam ja dužna državi prijaviti te donacije na neki način i platiti porez na njih ili neka druga davanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Bok,

 

imam jedno OT pitanje. Na koji način si uspjela dodati Donate opciju na Paypalu? Nakon neuspješne samostalne aktivacije kontaktirao sam PayPal i dobio povratnu informaciju da ta opcija za Hrvatsku nije moguća te da se račun veže direktno na ID osobe/vlasnika računa, pa čak i kad bih kreirao račun u pr. Austriji, ne bih imao mogućnost Donacija putem PayPala.

 

Hvala na odgovoru.

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija