Jump to content

Savjet


Selvin

Preporučene objave

Pozdrav.

Mozel mi neko dati savjet sta je najbolje da uradim.

Slucaj se desava u Luxemburgu mislim da su propisi slicni kao kod nas.

Policija je dosla do mojeg doma i zvpnila na vrata nisu bili u uniformi. Dijete (11) je izislo da vidi ko je i oni su samo usli u kucu na sprat skupa sa djetetom uz njegovo dopustenje. Na spratu su zatekli moju suprugu nespremnu i saopcili joj da su policija ne pokazavsi pri tom sluzbene legitimacije.

Oni su rekli da su tu da donesu obavjestenje od suda da su nasu cerku(13) uzeli i stavili u sigurnu kucu.

Ovakav upad policije skupa sa informacijom koju su saopcili mojoj supruzi izazvao je kod nje veliki stres ona je plakala i tresla se od straha i zbunjenosti.

Policajci su rekli da su oni tu samo kao postari da dostave pismo. Ali su pri izlasku sa sprata prema izlazu uz dopustenje naseg djeteta(11) izvrsili pregled 3-4prostorije .

Meni nije jasno odakle njima pravo da tako bez dozvole odraslih upadaju u kucu i rade fakticki sta pozele.

Ja sam kasnije pronasao policajca on kaze da to ovdje policija ima pravo da radi sto god oni hoce i kad hoce ako treba i 100puta to je nase pravo.

 

Imal neko konkretan savjet po ovom pitanju. Gdje bi se mogao obratiti. Dal bi mogao tuziti policiju. Te koje bih imao koristi a koje stete od tuzbi i zalbi.

Hvala svima koji pomognu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su propisi slični kao kod nas, kod nas bi trebali ići prigovorom na takovo postupanje njihovim pretpostavljenim (Policijskoj Upravi-metodologu), a ako on ništa nebi poduzeo, onda nadležnom Ministarstvu (MUP-u)...

Kakvi su tamo propisi i što Vam je činiti, iskreno neznam, ali kod nas policija nema pravo samo tako, osim u određenim situacijama, upadati u tuđe prostorije bez naloga....ponavljam, neznam kakvi su propisi što se tiče postupanja policije u Luxemburgu, mada sam mišljenja da bi se trebali i tamo raspitati kod njihovih nadređenih i, naravno, podnijeti prigovor na takovo postupanje policajaca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno znaš jezik, pa možeš provjeriti postupak žalbe na policijsko postupanje na internet stranicama njihove policije.

Sad, što se tiče postupanja - smiju ući ako ih se pusti u kuću i smiju hodati i gledati po kući, ali ništa sami ne otvarati. Ako im stanar nešto pokaže (spreman ili nespreman), smiju i to gledati. Vjerujem da su ovlasti barem u bitnim dijelovima identične.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Selvin je napisao:

Oni su rekli da su tu da donesu obavjestenje od suda da su nasu cerku(13) uzeli i stavili u sigurnu kucu.

Koji je razlog naveden? Djecu se ne odvodi samo tako od roditelja u 'sigurnu kuću'!

Je li ona prijavila da ju netko zlostavlja, ili je to prijavio netko drugi? Škola? Susjedi?

prije 7 sati , Selvin je napisao:

Imal neko konkretan savjet po ovom pitanju. Gdje bi se mogao obratiti. Dal bi mogao tuziti policiju. Te koje bih imao koristi a koje stete od tuzbi i zalbi.

Koji je vaš status u Luxembourgu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasa cerka je stanovala u internatu blizu skole. U tom internatu ima psiholog i psihologica je od nje izvukla tu neku strasnu pricu. Na osnovu te price sud je kaze u obrazlozenju povjerovao djetetu i stavio je u sigurnu kucu. Naravno navodi se 5 slucajeva nekog navodnog udaranja po rukama stapom i pecanje koprivom. Dva slucaja jos odozdo kad je imala 7 i 8godina a tri ovdje. 

Treba naopmenuti da je dijete povedeno u tu sigurnu kucu protiv svoje volje ono te je ono tamo plakalo i uporno trazilo i danas trazi da je puste kuci ,ali oni navode razlog da nesmiju da je puste zbog sigurnosti od svoih roditelja. Iako su svi sa nama i sa nasom drugom djecom razgovarali normalno i svi kazu mi stvarno neznamo zasto je ona odvedena i zasto se zalila ali je nedaju navodno iz sigurnosnih razloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To cemo svakako trebati uciniti.

Cini mi se da su propisi slicni ili isti kao i kod nas. Ali dolje nije ovo cesta pojava ili ja nisam cujavao da nekom oduzmu dijete.

U ovom zakonu jasno stoji cim dijete zatrazi da bude pusteno kuci mota biti pusteno.

Ali ovdje ima dosta nekih institucija koje su u to umijesane i niko nije odgovoran a niti jedna navodno ne zna sta druga radi.

Na zalos imali smo odvjetnika prvih mjesec ipo al gdje god nazovemo nista se ne desava niko o nicemu nije obavijesten a svi namo kazu imate odvjetnika njemu se obratite.

Onda smo ga otkazali i stvari poceli sami poduzimati. Cini mi se ima pomaka i cini mi se da bi cak i mogli uspjeti samo nam treba malo ideja i savjeta.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija