Jump to content

Prestanak radnog odnosa i odjava sa HZMO


Ina83

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim dobre duše za pomoć.

Jednom djelatniku dat ćemo poslovno uvjetovan otkaz, isplatiti mu otkazni rok, godišnji, otpremninu, dakle sve što mu zakonski pripada.

Međutim direktor zahjeva da radnik prestane s radom isti dan tj. da mu s danom otkaza napravim i odjavu s HZMO.

Ja bih napisala odluku u skladu s čl. 122. st. 4 Zakona o radu, ali ne znam je li zakonski dopušteno napisati npr. Radniku na zahtjev poslodavca radni odnos prestaje s danom tim i tim te će mu se priznati sva prava kao da je radio do isteka otkaznog roka i napraviti mu odjavu s HZMO. Ili mora ostati prijavljen do isteka otkaznog roka pa ga tek tad odjaviti. Napominjem da se radnik ne želi odreći otkaznog roka uz isplatu pa ta opcija otpada.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate opciju sporazumnog otkaza u kojem možete dogovoriti što god želite (i skojim danom odnos prestaje i otpremninu i...), ali ne vjerujem da bi radnik na to pristao (prijava i prava na burzi). Trećeg nema. Eventualno radnika osloboditi rada za vrijeme trajanja otkaznog roka, no za to vrijeme, naravno, ima pravo na plaću, plaćeno zdravsveno, mirovinsko, doprinose...,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru.Toga sam svjesna i radniku će biti plaćeno sve koliko treba trajati otkazni rok (2 mj plaća+svi doprinosi,godišnji,otpremnina).Mene zanima smijem li mu u odluci odrediti da mu radni odnos prestaje s danom uručenja otkaza uz priznanje svih navedenih prava, znači da mu sve platim odmah i odjavim ga,a ne da čekam 2 mjeseca da protekne otkazni rok?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija