Jump to content

zaraslo šiblje i drveće


danijel014

Preporučene objave

molim ljubazno za savjet. Na svojoj čestici zemlje imam izgrađenu kuću i voćnjake. Susjedne parcele (neposredno uz moje) su također građevinsko zemljište i upisane su hrvatske šume kao vlasnici za cijelo na svakoj čestici. Obe susjedne čestice u vlasništvu hrv.šuma su već desetljećima neodržavane niti postoji bilo kakva međašna ograda između nas. Na jednoj čestici je njihova poluizgrađena kuća. Iz te tzv. šikare i obraslog grmlja, stabla koja prelaze na moju česticu dolaze razne životinje prema mojoj kući. Od zmija, lisica (jer imam kokoše), veprova i raznih drugih životinja. 

Poslala sam im dopis i ništa. Kome da se obratim, jer sam čula da svatko treba održavati urednim svoje zemljište i prema njegovoj svrsi. Da mi nije neposredno uz kuću ne bi mi to predstavljalo toliki problem, no ovako sam doista prisljena nekome prijaviti da očiste ono što je u njihovom vlasništvu. Da li opet njima, možda općini ili nekom trećem i na koji se eventualno članak zakona ili odluke  pozvati? Najviše me strah djece jer su se životinje razmnožile u toj kući te im je postalo poput skrovišta, a neposredno su uz našu kuću da me djecu strah pustiti u dvorište. Najljubaznije molim za savjet i naputak kako dalje. Puno svima unaprijed hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

prije 13 sati , danijel014 je napisao:

Ima li u zakonu o vlasništvu ili negdje da je vlasnik dužan čistiti i održavati svoje zemljište urednim na način da time ne ugrožava okoliš niti susjedne međaše?

Naravno, jer vlasništvo obvezuje (čl. 30,31. ZV-a). 

prije 13 sati , danijel014 je napisao:

Unatoč komunalnim redarima...

Komunalne redare sam Vam prvo savjetovao, jer su besplatni, a mogli bi biti i učinkoviti ako znaju i hoće raditi svoj posao. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam..no unatoč svemu oni se uvijek mogu pozivati da s njihove nekretinie ne prijeti ne znam kava štetea. Zanima me u tom dijelu da li postoji konkretno članak akta ili zakona koji nalaže vlasniiku da mora nekretninu i sve što je na njoj održavati ćistom i urednom, a ne jednostavno napustiti kao da je tuđa...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija