Jump to content

Želim vidjet nećakinju


Tonx

Preporučene objave

Pozdrav, molim pomoć.

Imam nećakinju koja je stara 7. godina. Naime moj brat se je rastao i prema zakonu majka je dobila skrbništvo nad njihovom kćeri. On ne živi u blizini djeteta te kada dođe doma, prijavi centru da je stigao i majci u želji da vidi kćer, no majka u tom trenu pobjegne i neda mu viđati kćer. Ta situacija traje već 4 godine i ne poduzima se ništa od strane centra. Da budem jasna ima pravo viđanja svoje kćeri no majka se oglušuje na sudsku odluku. U međuvremenu moji roditelji su sudski dobili, kao djed i baka, pravo viđanja svoje unuke dva puta mjesečno na 8 sati. Naime to viđanje je trajalo možda godinu dana da bi majka opet prekršila sudsko rješenje te smo izgubili kontakt s curicom. Molili smo centar za pomoć no oni su rekli da ne mogu ništa učiniti te da se idu u novu tužbu. Ono što je žalosno, centar je izuzetno pristran i ne želi pristati niti na jednu vrstu dogovora već podupire majku u naumu da se zabrani svaki kontakt nas i curice. Ono što ne možemo dokazati je da njoj njena majka govori protiv oca i nas kao njegove obitelji te dijete već sada ima traume.

Mene zanima da li ja kao teta mogu nešto poduzeti, pošto svi vapaji od strane oca (mojeg brata) i djeda i bake su naišli na zid, te nam svi govore da ne možemo ništa učiniti. Iskreno ja se ne mirim s činjenicom da je sustav toliko krut i trom i da ne ništa ne može napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Tonx je napisao:

Znate li možda da li ja kao teta mogu tražiti pravo viđanja, znam da to nije praksa ali pokušala bih sve za njenu dobrobit. 

Imate pravo ako su ispunjeni uvjeti propisani čl. 120. st. 2. Obiteljskog zakona (Pravo na ostvarivanje osobnih odnosa imaju obostrano dijete i druge osobe ako su dulje vrijeme živjele u obitelji s djetetom, kroz to se vrijeme brinule o djetetu i s njim imaju razvijen emocionalni odnos), no ako nisu ispunjeni navedeni uvjeti, morate popričati sa majkom djeteta, naravno, ako je to moguće, ili koristiti vrijeme viđanja i druženja sa malenom za vrijeme kada su donesenom sudskom odlukom propisani (dva puta mjesečno po 8 sati) kontakti bake i djeda sa djetetom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, Tonx je napisao:

Hvala puno na odgovoru

Nema na čemu....

 

Prije 4 minuta, Tonx je napisao:

...ali mislim da ću pokušati pa makar me odbili, nešto se treba napraviti...

Zašto ne, valja probati, to je Vaše pravo da postupite tako..

 

Prije 5 minuta, Tonx je napisao:

A razgovor s majkom je nemoguća misija.

U to nisam ni sumnjao čitajući Vaš prethodni post, no, spomenuo sam i tu mogućnost, mada sam znao da je ta opcija isključena, oprostite...

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija