Jump to content

Jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora


Sve-N

Preporučene objave

Čovjek kupio od mene kuću. Tražio sam kaparu, no on je rekao da će me odmah isplatiti. Kupoprodajni ugovor i sl. napravili, rekli tabularnu po isplati napraviti. Čovjek se ne javlja, nije u posjedu ni ništa. Iščezao. U ugovoru piše da je meni on dužan isplatiti do 1.9.2018. Rekao nakon mjesec dana da će prekinuti ugovor i da nitko nikom nije dužan išta. Ja rekoh: dobro, ako želiš da raskinemo ugovor, javi sljedećih 10 dana jer me nema, vraćam se u SAD. Ni tada se ne javlja. Taj kupoprodajni ugovor sam smatrao gotovom stvari, jer je bilježnik poslao ugovor na poreznu i sad njemu treba stići porez. Ja posudio novce od drugih ljudi po sklapanju ugovora i uvalio se u trošak.

Sad on se sjetio da raskinemo ugovor, da ja dolazim u Hrvatsku i nabijam si trošak da on ne bi platio porez. To što sam ja imao trošak i što bih imao trošak dolaskom radi njegove obveze, nikom ništa. Ja na drugom kontinentu. Veli da će ići tužbom raskinuti ugovor. Kakve su moje obveze iz ovog proizašle i imam li ja i na kakvo pravo radi obeštećenja kroz protutužbu ako me tuži? Ako me tuži, da li gubim i moram platiti sudske troškove?

Ne plaća mi se avionska karta da on ne bi platio porez, a ako mu velim da snosi moj trošak, još će reći da ga ucjenjujem.

 

Daljni problem je što sam prodao od svojeg none 3 kuće uredno. Ostala je još ova. Da li će se ovo tretirati kao 4. nekretnina i ondać u platiti porez? Sve nekretnine sam naslijedio.

Dogovorena cijena u ugovoru je 150000 USD po srednjem tečaju HNB.

uređeno: od Sve-N
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Sve-N je napisao:

Kakve su moje obveze iz ovog proizašle i imam li ja i na kakvo pravo radi obeštećenja kroz protutužbu ako me tuži?

Ako ste raskidom ugovora pretrpjeli štetu koju je nužno dokazati,u istom postupku po njegovoj tužbi vi ističete protutužbeni zahtjev radi naknade štete.

 

, Sve-N je napisao:

Ako me tuži, da li gubim i moram platiti sudske troškove?

Ukoliko vas tuži i uspije u sporu,jasno da bi bili u obvezi nadoknaditi i parnične troškove suprotne strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija