Jump to content

Raskid ugovora o najmu stana


Mrojek

Preporučene objave

Poštovani,

imam iznajmljen stan temeljem ugovora na godinu dana ( do 01.10.2019.), međutim podstanari ne plaćaju režije te bih im uputila raskid ugovora.  U ugovoru je definirano da svaka strana ima pravo bez objašnjenja raskinuti ugovor te da otkazni rok teče 1 mjesec od dana notifikacije. Moje pitanje je kada se krše odredbe ugovora, koliko je tada otkazni rok, tj. koliki im rok za iseljenje moram dati?

Zahvaljujem na opdgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

Ako u ugovoru niste naveli otkazni rok u slučaju kršenja odredbi ugovora, tada biste trebala poštivati proceduru propisanu člancima 360. do 356. Zakona o obveznim odnosima koji se odnose na raskid ugovora zbog neispunjenja. Po člancima 363. i 365. možete otkazati ugovor odmah, bez ostavljanja ikakvog roka, ako su ispunjene pretpostavke za primjenu tih članaka.

Međutim, kako u ugovoru imate odredbu da se ugovor može raskinuti bez objašnjenja i da je otkazni rok 1 mjesec, mišljenja sam da bi se taj otkazni rok mogao primijeniti i u Vašem slučaju.

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija