Jump to content

Neprovedeni nepravovaljani darovni ug.


anonimno

Preporučene objave

Tetin stric daruje mojoj teti 2/10 dijelova suvasnistva nad jednom parcelom. Moja teta je vec imala u 2/10 dijelova te parcele uknjizeno, te potom daruje svih svojih 4/10 dijelova meni.

Sve je jos tada predano u gruntovnicu ali jos nista nije doslo na red sto sam nedavno provjerio u gruntovnici.

U medjuvremenu sam listajući sve papire primjetio da ugovori u opisu nekretnine sadrze bitne elemente iz ZK izvadka u smislu K.O-e, br.zk.ul-a, br. kat. čest, točne suvlasniče dijelove ali ne i katastarski opis/kulturu čestice (jedna jedina je u zk.ul-u) i površinu iste.

 

 

Ako netko ima iskustva, a prije konzultacija s odvjetnikom, molim da mi odgovori:

 

Kakve su mi šanse da ZG gruntovnica tako nešto provede "iz prve", odnosno kako se uopće ponašaju u takvim slučajevima "nepotpunog opisa nekretnine" (ZOV ako se ne varam)?

Pošto su oboje mrtvi kako ću trebati dopuniti dokumentaciju da sud provede uknjižbu?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Ukoliko je nekretnina označena sa točnim oznakama iz zemljišne knjige znači k.č.br---, z.k.ul.--- i k.o....., ta identifikacija je dovoljna i dostatna da sud po njoj postupi.

Samo uzgredno Vam ukazujem da je za vođenje evidencije oblika, površine, izgrađenosti i kulture nekretnine nadležan isključivo katastar, dakle, ako u gruntu kao kultura piše gradilište a u katastru kuća i dvorište mjerodavno je ovo drugo ali zk sud ne može odbiti provedbu ugovora sako zato jer se ne slažu kulture iz katastra i grunta.

U slučaju da imate problema sa gruntom OS Zagreb preporučam Vam da se obratite Min.pravosuđa, Uprava za građansko pravo, Sektor za zemljišnoknjižno pravo, Zagreb, Berislavićeva 11a, gospođi Ljiljani Antonić.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija