Jump to content

Otkaz ugovora,


Ineskazg

Preporučene objave

Pozdrav,

Hitno trebam pravni savjet..Situacija je sljedeća. Trudna sam i trebala bi ići na čuvanje trudnoće. Radim u jednoj privatnoj firmi imam ugovor na neodređeno, ali firma u kojoj sam prijavljena ide u stečaj i poslodavac će nas sve odjaviti iz firme koja ide u stečaj i prijaviti na novu firmu. Još ne zna da idem na čuvanje trudnoće pa me zanima, ako ja odem na čuvanje trudnoće i on me  odjavi iz firme koja ide u stečaj jel postoji mogućnost da me uopće ne prijavi u novu firmu i na taj način mi da otkaz? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smije Vam dati otkaz za vrijeme trudnoće, po čl. 34. Zakona o radu. Međutim, Vi možete potpisati sporazumni raskid ugovora o radu, računajući da će Vas poslodavac zaposliti, odnosno dati Vam novi ugovor o radu s novom firmom, a on to ne učini. Zato, ne potpisujte sporazumni raskid ugovora o radu sve dok Vam ne ponudi novi ugovor o radu na potpis. Naime, s obzirom da se kod čuvanja trudnoće radi o bolovanju na teret HZZO-a, a ne na teret poslodavca, poslodavcu nije ni iz džepa ni u džep da Vas zadrži u radnom odnosu, a Vama će teći staž i imat ćete se gdje vratiti nakon roditeljskog dopusta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako joj ne ponudi novi ugovor u novoj firmi, ne potpiše sporazumni, ostaje prijavljena u firmi koja ide u stečaj. Koliko je to pametno i na što treba paziti jer je bilo članaka po portalima i priloga na televiziji o problemima rodilja zaposlenih u firmama koje su otišle u stečaj.

Ineskazg, možete li raditi do prijave na novu firmu? Ako znate kada će to biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija