Jump to content

Susjed napravio put na našoj parceli


akb2903

Preporučene objave

Pozdrav,

Vlasnik susjedne parcele napravio je mali kamp i oko njega dignuo zid, a do ulaza je napravio put koji prelazi preko čitave naše parcele (i to čak ne uz rub).

Istovremeno njegovo zemljište ima pristup putu sa druge strane, ali bi trebalo srušiti dio zida i ukloniti nekoliko stabala.

Imamo li pravo ograditi zemljište odnosno pregraditi put koji je bez pitanja napravljen prošle godine kad susjed odbija napraviti novi ulaz?

Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako je prošle godine napravio put i služi se tvojom nekretninom, postao je posjednik prava prolaza na tvojoj nekretnini. Što znači da ne možeš ništa uraditi bez njegova pristanka ili kako bi pravnici rekli ništa ne možeš raditi samovlasno. Ako se ipak ogradiš tužit će te za smetanje posjeda i izgubit ćeš parnicu. Platit ćeš troškove procesa i morat ćeš vratiti sve u prvobitno stanje. Srušiti ogradu, vratiti put u stanje prije ograđivanja i izgubiti dosta dostojanstva. To ti ide u hitnom postupku. Onda ga moraš TI tužiti vlasničkom tužbom za povrat posjeda a to ti može trajati više od 3god. Svo to vrijeme on je pod zaštitom suda i koristi tvoju nekretninu besplatno.

Tuži ga, odmah, za ometanje vlasništva, traži naknadu i svakako uzmi nekog odvjetnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija