Jump to content

Zamolba za premještaj


Vretenac

Preporučene objave

Dakle, pisala sam zamolbu za premještaj na drugo radno mjesto (radim u Javnoj ustanovi kojoj je osnivač JRS, te sam pisala ravnatelju i županu). Prvotno sam radila u JRS te me je Županija prebacila u JU zbog potrebne "radne snage"

U Zamolbi za premještaj pozvala sam se na Zakon o službenicima i namještenicima čl. 101., navodeći loše zdravstveno stanje i nemogućnost putovanja zbog traume (prometna nezgoda, inače putujem na posao više od 30 km u jednom smjeru)

Da li su obvezi donijeti kakvo rješenje. Ništa nisam dobila a od dostave je prošlo već 58 dana (ne brojim vikende)

Što trebam poduzeti sad, ponovno pisati zamolbu ili pokrenuti tužbu Višem upravnom sudu zbog šutnje administracije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, čl. 101., službenika se može premjestiti po njegovoj zamolbi samo na drugo radno mjesto unutar istog upravnog odjela ili različitih, na istom ili drugom mjestu rada, samo na mjesto unutar iste stručne spreme, odnosno iste ili približne složenosti poslova, odnosno uz njegov pristanak na niže radno mjesto. Rokovi ovdje nažalost nisu propisani, ali po meni vrijede rokovi za šutnju administracije.

Jeste li Vi za prethodni premještaj dali svoju suglasnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju Vašeg opisa ne može se dati precizan odgovor. Naime, ovo "prebaciti" označava li formalno-pravno premještaj ili prestanak radnog odnosa u JRS i zatim zasnivanje radnog odnosa u JU?

Bacio sam oko na gore navedeni zakon, spominju se upravna tijela JRS, ne bih rekao da su ustanove upravna tijela. Dakle, premještaji bi se mogli odrediti samo u drugo upravno tijelo, a ne u drugu pravnu osobu. Mislim da osobe zaposlene u JU potpadaju pod obično radno zakonodavstvo, dakle pod Zakon o radu. 

Naravno, ovo je samo moje mišljenje, za precizan odgovor treba vidjeti svu dokumentaciju.

Kažu da ne treba vjerovati pravnicima koji ne pogledaju u zakon i spise prije nego što daju odgovor niti liječnicima koji trebaju zaviriti u medicinsku literaturu prije postavljanja dijagnoze. 🤣 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo su mi dali dokumentaciju da samostalno/ dobrovoljno dajem otkaz (to nisam htjela potpisati niti vratiti), te su mi dali sporazum o premještaju.

Očito pravna služba nije znala odraditi otkaz ili su se zaletili.

Inače JU, gdje radim, osnivač je JRS, gdje se vodimo kao službenici i namještenici sa pripadajućim kolektivnim ugovorom (plaće su nam osigurane iz proračuna)

Koja je onda važeća regulativa, ispada da sve ide na ruku poslodavcu a radnik ostaje na Poslovniku o unutarnjem ustrojstvu JU

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija