Jump to content

Vozio sam pod utjecajem alkohola


Marac101

Preporučene objave

Pozdrav, molim vas za savjet pošto mi je ovo prvi prekršaj i nikada se nisam našao u ovoj situaciji.

U petak, 08.11.2020. sam nepromišljeno sjeo za volan i kada me policija zaustavila napuhao sam 1,80 promila te sam bio odveden na triježnjenje.

Nisam zasad dobio nikakvu kaznu ni uplatnice, uzeli su mi vozačku na 12 sati.

Mene zanima par stvari:

Pravo na prigovor u roku od 8 dana mi vrijedi tek kada dobijem neko rješenje(pretpostavljam na adresu)? 

Siguran sam kako ću dobiti veću novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom međutim nikada nisam kažnjavan i ovo mi je prvi prekršaj. Vozačka dozvola mi je od izuzetne važnosti s obzirom da radim terenski posao i kao dokaz tome imam ugovor o radu u kojem piše da mi je mjesto rada Zagreb, Split, Rijeka i po potrebi inozemstvo. Također nemam baš velika primanja i uz to otplačujem kredit. Da uz prigovor dostavim i kopiju ugovora o radu, platnu listu i papire o kreditu od banke?

Prekršaj namjeravam u potpunosti priznati i duboko se pokajati. S policajcima sam surađivao u potpunosti i nemam primjedbe na njih a i mislim da ni oni na mene.

Moram priznati da me strah kazne jer mi o tome moze ovisiti posao a mozda i životna egzistencija ali o tome sam trebao razmišljati prije nego što sam sjeo za volan.

Nadam se da je moj upit jasan i zahvaljujem na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li već dobili obavijest o prekršaju? Ako niste, prvo ćete dobiti obavijest o prekršaju. Ako s izrečenim budete zadovoljni, platite kaznu po obavijesti i gotovi ste (je li u tom trenutku pola kazne? Neka potvrde upućeniji). Ako ne budete, čekate prekršajni nalog, na koji možete izjaviti prigovor, imate ovdje na forumu predložak s prigovorima, pa prilagodite svom slučaju. Dobro je da dođete pred suca, stoga nemojte već u prigovoru navoditi da se smatrate krivim, već tražite zakazivanje rasprave. Sve ovo što navodite (ugovor o radu, kredit itd.) možete priložiti bilo uz prigovor, bilo donijeti na raspravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija