emka objavljeno: 18. listopad 2021. Dijeli objavljeno: 18. listopad 2021. Poštovani, Na čestici gdje imam kuću nalazi se i vrtna sjenica 11 m2. Kuća je kupljena prije par godina i od tada u ZK stoji zabilježba da nema uporabnu dozvolu. Koliko je meni poznato za sjenice to nije potrebno tako da mi nije jasno zašto je stavljena. Što moram uraditi tj. kako napisati zahtjev da mi se ta napomna makne iz ZK. Hvala. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 18. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2021. Trebali bi prvo imati uporabnu ili drugu ispravu koja se prema ZoG smatraju aktom za uporabu. Zahtjev/prijedlog za brisanje zabilježbe večina ZK odjela već ima gotove te ih treba samo popuniti. Sve skupa se preda na rješavanje ZK odjelu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
emka odgovoreno: 19. listopad 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2021. Ali sjenica je jednostavna građevina prema Pravilniku o jednostavnim građevinama za koju ne treba uporabna čak niti po kvadraturi.Hvala.Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Davor80 odgovoreno: 19. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2021. Rekao bih da nije zbog sjenice. Za nju Vam ne treba građevinska dozvola, pa što bi onda netko tražio uporabnu. U gruntovnici obično za stambene objekte stoji napomena da nije priložena uporabna dozvola. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
emka odgovoreno: 20. listopad 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 20. listopad 2021. U svakom slučaju na katastru su stavili zabilježbu a u ZK mi je odgovoreno da moram tamo s njima riješiti. Zvala sam i rečeno mi je da sročim pismeno nešto pa ću dobiti doma odgovor a s time otići u ZK da skinu zabilježbu. Mislila sam napisati nešto kao po Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima (NN.....) Članak 2. za vrtnu sjenicu tj. nadstešnicu tlocrtne površine do 20 m2 nije potrebna građevinska dozvola niti glavni projekt, stoga molim naslov da ukloni zabilježbu ili možda ima neki bolji prijedlog teksta. Hvala. Lijepi pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Davor80 odgovoreno: 20. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 20. listopad 2021. Znači, zbog nekakve zabilježbe u Katastru, u Gruntovnici je stavljena napomena da Vaša sjenica nema uporabnu dozvolu? Slovima baš piše sjenica? Urnebesno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.