Jump to content

Kupovina udjela vlasnistva nekretnine


Napačeni

Preporučene objave

Postovanje, molio bih savjet u svezi sa sljedecom temom koja stoji u naslovu. Moj otac meni zeli prepisati 2/6 nekretnine, te bih ja odmah u suglasnosti sa njegovim bratom kupio njegovih 2/6. Nekretnina ima gradevinsku dozvolu, gradena je prije 1980-ih, ali ispada iz gabarita te takoder nije etazirana. Zahtjev za legalizacijom je u procesu.

Sada, smrti trecega brata mojega oca, njegovih 2/6 se dijeli na njegovu suprugu i sina sa po 1/6 svakome. Oni zive u dijelu kuce-dvorisne zgrade-koja pripada svima vlasnicima, a iznajmljuju svoj dio. Nekretnina je u losem stanju i treba uloziti znatna sredstva. Procjenjena je na 105 000eura kao takva bez papira. Dakle sin pokojnog strica ne zeli prodati, ne zeli investirati u obnovu glavnoga objekta, zivi u zajednickom prostoru. Ja sam voljan kupiti sve preostale udjele, a otac mi daruje svojih 2/6. Procesuiranje prijeci dakle moj bratic i njegova majka. Kakav bi pravni pristup mogao ovdje biti primjenjen.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Spitfire je napisao:

To što ste vi voljni otkupiti sve udjele ne znaći da ih suvlasnici koji ne žele prodati, moraju prodati. Nakon darovanja i otkupa dostupnih suvlasničkih omjera, razvrgnuće suvlasništva.

Sve ok, ja sam voljan kupiti jer je to jedini nacin da se nekretnina legalizira i obnovi. Oni ne zele investirati niti prodati, jer je njihov stan ispod mojega pa im voda jos ne dolazi do njih. Krov kompletno treba mjenjati.

 

Ja nudim opcije: 1. Prodaja meni 2. otvaranje zasticenoga racuna neke vrste iz kojega bi se financirale obnova i legalizacija.

Ako ja to ne mogu kupiti, niti oni zele ulagati, ne mogu ni ja prodati, a niti zivjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija