Jump to content

Odvjetnička usluga


Hammer

Preporučene objave

Poštovani,

 

zanima je jedna stvar. Naime, ja sam dala odvjetnici punomoć u kojoj stoji ukoliko će ona biti spriječena, na sudu me može zastupati njen vježbenik. Naravno, nemam ništa protiv toga. 
Ali, dolazi do obrata situacije u kojoj me na sudu zastupa odvjetnik čije ime i prezime vidim prvi puta u svom životu. 
Znači, navedenom odvjetniku nisam dala punomoć , iako u spisu stoji da dotični posjeduje zamjeniču punomoć. 
kako je to moguće? Nije li me moja odvjetnica o tome bila dužna obavijestiti? 
 

hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore uređena je organizacija komore, oblici udruživanja odvjetnika, uvjeti za rad zajedničkih odvjetničkih ureda kao i za povezivanje odvjetničkih ureda te druga pitanja značajna za odvjetništvo.

Prema tome, u slučaju imenovanja drugog odvjetnika privremenim zamjenikom drugog odvjetnika, tada privremeni zamjenik ovlast zastupanja temelji na punomoći koja je izdata za korist odvjetnika kojeg zamjenjuje (zamjenička punomoć), pa privremeni zamjenik nije dužan zahtjevati od stranke posebnu punomoć kojom bi stranke privremenog zastupnika ovlastile za zastupanje a to sve sukladno odredbi Statuta HOK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru.

No, međutim, odvjetnik koji je zamijenio moju nije apsolutno ništa napravio i iz zapisnika proizlazi da uopće nije upoznat sa mojim slučajem.

da li mogu nešto napraviti? Ne mogu vjerovati šta se ovo dešava, naime odvjetnik koji je sa zamjeničkom punomoći došao na sud , ne radi sa mojom odvjetnicom. Niti su im kancelarije udružene… kako je to moguće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moguće je,ne mora (opunomoćenik,zamjenik) biti s njom u uredu,suosječam se sa vama,ponekad morate odvjetnika platiti za pristup ročištu bez obzira što nema konkretnog pomaka,ponekad se i ja pitam zašto ga plačam,pa sam na kraju ga otkazala i uzela pravo u ruke i sama se zastupam......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija