cropape objavljeno: 24. rujan 2022. Dijeli objavljeno: 24. rujan 2022. Imam uskoro ostavinsku raspravu poslije majčine smrti i u javnog bilježnika trebam donijeti vlasnički list stana (stan u zgradi) Problem je šta ne mogu nači vlasnički list, majka ga vjerovatno zagubila negdje. Znam broj K.Č. zgrade te me zanima da li na osnovu toga mogu pronači negdje na internetu vlasnički list stana, gdje piše da je moja majka vlasnik tog stana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 24. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 24. rujan 2022. (uređeno) https://oss.uredjenazemlja.hr/public/cadServices.jsp?action=publicCadastreParcel Na ovom linku odabrati pripadajući katastarski ured, katastarsku općinu, upisati broj čestice i podbroj ako ima, pretražiti i otvori se međuostalim i rubrika pretraži ZKU klik na to i kada se otvori ZK izvadak trebali bi u njemu biti podaci o vlasništvu stana. uređeno: 24. rujan 2022. od čudo Spitfire i Borbena7 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 24. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 24. rujan 2022. Mada bi se na osnovu tih podataka mogla direktno pregledati Glavna knjiga ZK. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cropape odgovoreno: 25. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. prije 11 sati , čudo je napisao: https://oss.uredjenazemlja.hr/public/cadServices.jsp?action=publicCadastreParcel Na ovom linku odabrati pripadajući katastarski ured, katastarsku općinu, upisati broj čestice i podbroj ako ima, pretražiti i otvori se međuostalim i rubrika pretraži ZKU klik na to i kada se otvori ZK izvadak trebali bi u njemu biti podaci o vlasništvu stana. Uradio sam sve to i piše "Veza na ZKU nije pronađena". Inače radi se o k.č. 4201/8 u Splitu, pa ako neko ima volje može da pokuša provjerit Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 25. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. Nažalost ćete teško nešto naći online jer prema dostupnome zgrada je u vlasništvu HŽ i moguće da su davali stanove svojim djelatnicima (ili nekome drugome) u najam te u nekom trenutku ponudili otkup no to nikada nije provedeno kroz ZK, bilo povezivanjem ZK i KPU ako je upisano tamo. Eventualno da se dodatno raspitate u ZK ako ne možete nikakav pisani trag od pok. majke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 25. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. prije 15 sati , cropape je napisao: trebam donijeti vlasnički list stana (stan u zgradi) Ako već nemate vlasnički list bilo bi dobro da imate bilo kakvu drugu vjerodostojnu dokumentaciju koja ide u prilog tvrdnji da je pokojna majka bila vlasnica. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
čudo odgovoreno: 25. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. prije 15 sati , Spitfire je napisao: Mada bi se na osnovu tih podataka mogla direktno pregledati Glavna knjiga ZK. Može, može, povuklo me nešto na katastar😁 Spitfire 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cropape odgovoreno: 25. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. Nije mi jasno kako nemogu doč do tog podatka, a sad mi jedan kolega kaže da je njegov brat preko egrađani pronašao pdf gdje piše ko je vlasnik stan u zgradi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 25. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. 1) Nije usklađen katastar i gruntovnica zbog čega katastar.hr ne može pronaći vlasnički list. 2) Zgrada nema glavnu knjigu jer je riječ o jugo gradnji pa se svi vlasnički listovi nalaze u knjizi položenih ugovora. S obzirom da je riječ o staroj zgradi 1/1 da je riječ o ovom drugom. Spitfire 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MaksGripp odgovoreno: 25. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 25. rujan 2022. prije 14 sati , cropape je napisao: Uradio sam sve to i piše "Veza na ZKU nije pronađena". Inače radi se o k.č. 4201/8 u Splitu, pa ako neko ima volje može da pokuša provjerit Vaša nekretnina ima 6339/4 broj u Zemljišniku. Na linku upiši: Općinski sud: Split Glavna knjiga: Split Broj kat. čestice: 6339/4 Broj ZK uloška: (prazno) Onda bi se triba pojavit novi window di se traži odabir jedne od 26 etaža vlasništva. Pretpostavljam da ne znate vašu, najbolje pregledajte jednu po jednu dok ne nadete vaš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cropape odgovoreno: 26. rujan 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 26. rujan 2022. Bravo super, uspio sam napokon dobiti tu informaciju. Nego sad me samo zanima kako ste vi došli do broja 6339/4 za česticu 4201/8. Dobro bi bilo da to znam kako ubuduće nebi trebao da tražim pomoć na forumu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MaksGripp odgovoreno: 27. rujan 2022. Dijeli odgovoreno: 27. rujan 2022. Dana 26. 09. 2022. u 9:35, cropape je napisao: Bravo super, uspio sam napokon dobiti tu informaciju. Nego sad me samo zanima kako ste vi došli do broja 6339/4 za česticu 4201/8. Dobro bi bilo da to znam kako ubuduće nebi trebao da tražim pomoć na forumu Ovisno o lokaciji, nažalost, katastarski i sudski (zemljišnik) brojevi nisu uvik uskladeni i nemoguće ih je pronaći priko interneta. U tom slučaju moj savjet je kontaktirat lokalnog geodeta koji ima DKP (digitalni katastarski plan) za općinu/grad koji vas zanima. Pregledom tog katastarskog plana dodete do svih brojeva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.