Jump to content

Jesu li pogriješili?


anonimno

Preporučene objave

Pitanje:

Krećem se vožnjom unatrag kroz parkiralište i nevidjeh manji auto iza sebe i lupim ga u prednji lijevi dio. Čovjek izađe i na njegovom autu šteta 200-tinjak kn (brisotina), a na mom ništa. Pošto je straiji gospodin u pitanju bojao se šta će sada i nikako da ga ubjedim da ispunimo Europsko izvješće i da mu se to naplati preko moje police - on pozove policiju.

Evo policije za 40-tak minuta i kaže čovjeku pa zašto ste nas zvali? I bla bla bla, ispunimo mi izvješće (europsko) i ja mu kažem da idemo u moje osiguranje, ALI POLICIJA KAŽE ČEKAJ? NAPIŠU ONI MENI PREKRŠAJNI NALOG za nepropisnu vožnju unazad - u opisu stoji " kretajući se vožnjom unazad udario je vozilom reg.oznaka _____ u prednji lijevi dio vozila reg.oznake ______, čime je nastala šteta oko 500 kn ........" (opis prometne nesreće a nisu radili očevid) i evo meni kazne od 500,00kn + 110 kn troškova.

Je li to zakonito?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija vam je sve fino odradila po zakonu. Ovdje dolazi do izražaja koliko je važna educiranost vozača u prometu i pritom mislim na ovo Europsko izvješće. Da je čičica znao da da se na takav način može sve fino riješiti ne bi stvorio sebi probleme ni tebi kaznu.

 

Policija je mogla biti fleksibilnija i objasniti čičici da je Europsko izvješće normalna stvar i time olakšati sebi posao (kako rade u mom mjestu).

Ipak nemate se što ljutiti na policiju ni na čičicu jer su sve odradili po zakonu.

 

Ipak jednu stvar su odradili u vašu korst. Naime kada zbog određenog prekršaja skrivite prometnu nezgodu kazna bi vam se trebala uduplati. Oavko ste prosli s normalnom cifrom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opisali su mi u prekršajnom nalogu prometnu nesreću, a nema zapisnika o očevidu, nema duple kazne već samo prekršaj!

 

i da je nesreca opet bi bio prekrsaj...

 

pisi prigovor, nalog ti postaje zahtjev za pokretanjem prek. postupka, on ne smije sadrzavati nista (vise) od onoga sto sadrzi nalog, a buduci da je kazna za konkretni prek. propisana u fiksnom iznosu - nemas sta izgubiti.

 

suci su, kako ovdje vole reci i kako to uopce nije dobro - ipak ljudi : ispricaj mu sto se desilo i ako ti ne da opomenu - javi se opet ovdje;

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma, na kraju se dogovorio samnom kada je došla policija i razmjenili smo podatke, popunili Europsko izvješće i ja potpisao da mi se skine s police, ali kaznu sam dobio.

Nije mi jasno ako je zakon propisao tu mogućnost da se ne vrši očevid i da nema prometne nesreće, zašto sam dobio kaznu?

Policija izlazi puno puta, pa ne naplati svoje troškove, a razlog pisanja kazne ne bi smio biti pravdanje izlaska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija