Jump to content

Otkad teče zastara?


Francisa100

Preporučene objave

Pozdrav svima. Ako netko zna molila bi pomoć.

Ovakav je slučaj: Muž i žena su se razveli prije 10 godina i u braku su imali kredit kojeg je muž digo na svoje ime ali je bio za njihove zajedničke potrebe kupnje špeceraja, obuće i tako to.

Nakon razvoda muž je prestao plaćat kredit i banka mu otkazala kredit prije 9 godine i pokrenula ovrhe, blokirali mu račune, ali se nisu naplatili godinama jer nije imao ništa na sebi. Stvar je u tome šta je on nedavno naslijedio neke novce i prije par mjeseci se banka naplatila i sad on planira tužiti bivšu ženu za pola rata kredita.

Zanima me da li je tu zastara? Jer netko mi kaže da nije zastara jer je on tek sad platio i da kao ranije nije mogo od nje tražit pola ako ih nije ni platio. Drugi mi opet tvrde da je zastara počela teći kad su mu dospjeli dugovi i da je on tad već mogao od nje tražit pola iako ih nije platio, pa da je i ovdje zastara ako on bude tražio od nje.

Da li itko zna šta je točno i da li ima neka praska suda?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara prema vama počela je teći dan poslije što se banka naplatila od njega. On od vas može tražiti polovicu isplaćenog. Njegov zahtjev prema vama zastarijeva u roku od 5 godina od dana kada je zastara počela teći. 

prije 6 sati , Borbena7 je napisao:

Nema ovdje zastare, te on ima pravnu mogućnost da prema Vama postavi imovinskopravni zahtjev radi isplate dijela plaćenog kredita.

Imovinskopravni zahtjev zastarijeva. Njih dvoje su solidarni dužnici i ako jedan plati za drugog ima pravo tražiti polovicu od drugog dužnika. Polovicu jer je predmnijeva da bračni drugovi sudjeluju svaki u omjeru svaki po 50%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija