Jump to content

Tkz.13 mirovina


Darko11w

Preporučene objave

Okvirno i navodno bi u prvom polugodištu iduće godine trebalo se isplatiti dodatak, kao svojevrsna 13 mirovina koji bi se isplaćivao svake godine i usput nešto povećavao. Prijedlog kaže po 5 eura po godini staža. Zanima me kako bi nas obračunali? Ja imam 20 godina u Hv-u sa beneficranim stažem, u akumuliranoj sam mirovini gdje u obračunu po ZOMU imam 35 godina staža, dok u ZOPHB(Hrvi) imam puni radni staž, dakle 40 godina. Predpostavljam da sličnih primjera ima podosta, zna li netko koji parametar bi bio u opticaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba dobro slušati i/ili čitati.Vijeće umirovljenika je tražilo 10 eura po godine radnog staža a ministar odbio pa su počele priče ako nije 10 onda je 5,a nije ni 5 ni 7.5 ni 3 jer se još ništa ne zna.

Bitno je da se već počelo preračunavat koliko će tko dobit.

Zovu je tzv.13 mirovina znači ne mora bit puna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna se da su Hrvatsku branili uglavnom mlađi i ratno sposoban dio populacije ( 17 -30g ) koji nije mogao imati puno mirovinskog staža,  zatim  veliki dio pripadnika HV su bili seljaci kao u svakom ratu, pa i nezaposleni ljudi.  Znači postajali invalidi i umirovljeni ili poginuli s malo ili nimalo radnog staža.  Taj model bi bio duboko nepravedan u odnosu na HRVI i obitelji poginulih, ako smo uopće u razmatranju za ti tzv 13. -tu mirovinu.

 

uređeno: od revizor
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija