Jump to content

uvjeti za pravosudni


Celeste

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Uvjete za polaganje pravosudnog ispita ima osoba koja nakon završenog Pravnog fakulteta odradi 18 mjeseci pripravničkog staža u pravosuđtu. pod tim se misli: u sudu

kod javnog bilježnika

kod odvjetnika

 

u slučaju da se nakon godinu i pol dana provedenih u privredi (koliko kuzim) zaposlis kod odvjetnika ne moze ti se uracunati u staz za stjecanje uvjeta za pravosudni.

 

Eventualno da si uz taj posao volontirala na sudu, te na taj način stekla uvjete.

 

po meni, imas izbor da nastavis raditi tu gdje jesi jos 2,5 godine, da prijavis paralaleno uz posao volontiranje na sudu, ili kod odvjetnika odrapis 18 mjeseci.

 

evo to je moje misljenje,slobodno me ispravite ako sam sto krivo napisala..

 

nadam se da sam pomomgla

 

pusa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok!

 

Ne bih se složila s gornjim postom. Ako radiš kao pravnik na pravnim poslovima, sve ti se računa u vrijeme potrebno za pravosudni. Ovih 18 mjeseci vrijedi za pravosuđe, a sve ostalo se pribrojava, tj. preračunava, jer 1 dan u privredi i upravi ne odgovara 1 danu u odvjetništvu.

Ja imam sličnu situaciju. Najbolje ti je da nazoveš Ministarstvo pravosuđa, traži osobu koja je zadužena za pravosudne ispite i oni će ti to najbolje reći!

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....vrijeme koje je proveo na pravnim poslovima u privredi mu se racuna....ali kao sto gore pise treba mu po toj osnovi jos 2,5 godine rada za stjecanje uvjeta....

....ne moze mu se npr. ako predje kod odvjetnika praracunavati to vrijeme iz privrede, nego ce morati provesti 18 mj. kod odvjetnika da bi stekao uvjete za polaganje pravosudnog ispita....

...nema takvog nesta poput preracunavanja nego samo stjecanja uvjeta po razlicitim osnovama....

...a one su 4 godine rada na pravnim poslovima u gospodarstvu....ili ti privredi...

...18 mjeseci rada u pravosudju ili ti odvjetnistvu....

...2 godine rada u struci na pravnim poslovima u gospodarstvu i 1 godina volontiranja na sudu ( takva je moja situacija)......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima,

 

Ovo je pitanje na koje Ministarstvo pravosuđa može dati najtočniji odogovor.

 

Svakako, nećeš morati odraditi kod odvjetnika cijeli staž za pristupanje polaganju praosudnog ispita.

 

Međutim, ako se inače u životu želiš baviti odvjetništvom, znaći nakon staža u odvjetnika upisati se kao odvjetnik, onda ti je pametnije da odradiš kod odvjetnika puni staž, jer onda prilikom upisa u HOK kao odvjetnik (a ne budeš imala prekid) nećeš morati plaćati upisninu od 5.000,00 €.

 

Pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, ja sam radila kod odvjetnika manje od godinu dana -oko 10 mjeseci, i otisla u upravu. kad sam zvala Ministarstvo da mi izracunaju uvjete za pravosudni, gospodja je na kalkulator racunala i rekla da mi treba jos 20 mjeseci u upravi. Pomnozila je staz kod odvjetnika, s nekim brojem i jos dodala 20, kako bih imala na kraju 48 mjeseci uprave koji su potrebni za pravosudni ako radis u upravi.

 

Vrijedi li obrnuto, ne znam, zato neka ih kolegica nazove i znat ce joj rec.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

wow, što čuda radi podizanje posta :-D

 

hvala svima na dobronamjernim informacijama, nakraju zvala ja ministarstvo pa eto da i drugi znaju ubuduće: naravno da se uračunava vrijeme koje je provedeno na drugim pravnim poslovima, i to ulazi s koeficijentom 2,7 (dakle broj mjeseci kroz koeficijent)

elem, meni će trebati još godina dana guljenja kod odvjetnika kad mi se uračuna ovih godinu i pol uživanja po drugim pravnim poslovima 8-)

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija