Jump to content

Odbijena zalba


Antonio2

Preporučene objave

Dragovoljac sam, u mirovini od 2004 god, imam status HRVI 30% privremeno,opca nesposobnost ,lijecim se od 1996 god. dijagnoza PTSP chr.U postupku za inv. mirovinu ovlasteni vjestak mi je ocjenio odnos rat-mir 60-40% da bi povjerenstvo za reviziju ocjenilo 30-70%.Zalio sam se nakon drugog rjesenja tj. nakon izracuna kao sto se i predlaze na ovom forumu.Naravno zalba je odbijena kao i vecini.Nakon toliko godina lijecenja, trovanja lijekovima,ko zna koliko nalaza sa dijagnozom PTSP chr.i promjena osobnosti ,desetak bolnickih lijecenja,MMP2 test, itd.donese se takva odluka.U vecim djelu 70% kako se kaze

, navode se bolesti za koje nisam nikad bio lijecen npr. visoki tlak,primarno specificni poremecaj osobnosti.....Sad mi ostaje mogucnost tuzbe pa molim savjet da li iskoristiti tu mogucnost ili dici ruke od svega i gristi se i pojacati terapiju :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pojačati terapiju i nakon 8-9 mjeseci obnoviti postupak pa ako ne budeš i tada zadovoljan opet na vještačenje i nastaviti sa terapijom i obnavljati sve dok ne bude zadovoljavajuća mirovina. Prije obnove postupka ne bi škodilo odraditi dnevnu bolnicu ili ležanje i obavezno psihološko testiranje.

 

Sudski sporovi traju dugo (2-3 godine) i nitko ne garantira da će ishod biti puno bolji (pogotovo kada komisije i vještaci skontaju da si išao sa tužbom).

 

forsvaret01gu2.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,dakle ako sam dobro razumio taj "sramotni" omjer 30-70% se moze ipak promjeniti na bolje u obnovi postupka za koji mjesec.Usput da kazem da mi je oduzeto oruzje,a i skoro sam morao na vanredni pregled za vozacku.Zakljucak :Kad treba naj..at onda sam PTSP-ovac ,a kad trebam ostvarit svoja prava onda nisam.

I jos kad vidim ove nove "bolesnike" od prosle i ove godine,vecinom su cak i lovci , a meni se oduzme pistolj-suvenir star 95 godina koji sam dobio na poklon i nikad iz njega nisam pucao,inace nevolim oruzje.

Zalosno.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Želim Ti da uspijes iznaći najbolje rješenje za sebe. U svemu ovome mislim da treba biti pošteni i priznati, ali ne samo Ti, već mnogi psihički oboljeli u ratu da ne boluju samo od PTSP-a, već i od drugih psihičkih bolesti kao što si Ti naveo PROMJENA OSOBNOSTI. Pa eto, ja mislim da si izgubio oružje prije od dijagnoze promjene osobnosti ili komorbiditeta bolesti. Mnogi zaborave, ili ne žele spominjati da uz PTSP boluju i od drugih psihičkih bolesti, pa se čude npr. kad im se oduzme oružje ili moraju na liječnički za vozačku. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kod mene je slična situacija jer mi je odbijena žalba na omjer rat-mir. naime ja sam podnio žalbu u 2. mjesecu jer sam dobio omjer 60-40 a županijski vještak mi je dao 100% opću i dobio sam odbijenicu u 5. mjesecu sa više nego smiješnim obrazloženjem. nisam išao sa tužbom jer mi je dugo čekati 2-3 godine na rješavanje spora. rezultat moje žalbe je da sam u mirovini tek od 06.07. i tu sam u gubitku oko 6000,00 kn računajuči da mi je mirovina veća oko 1500,00 kn od primanja naknade plaće.

30-70 je stvarno mizerno ali bi ja poslušao mrljavca i prije išao sa obnovom zahtjeva nego sa tužbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Antonio2 je napisao:

Usput da kazem da mi je oduzeto oruzje,a i skoro sam morao na vanredni pregled za vozacku.Zakljucak :Kad treba naj..at onda sam PTSP-ovac ,a kad trebam ostvarit svoja prava onda nisam.

I jos kad vidim ove nove "bolesnike" od prosle i ove godine,vecinom su cak i lovci , a meni se oduzme pistolj-suvenir star 95 godina koji sam dobio na poklon i nikad iz njega nisam pucao,inace nevolim oruzje.

Zalosno.....

Iz novog Zakona o oružju:

Nadležno tijelo izdat će fizičkoj osobi odobrenje za nabavu oružja za oružje kategorije B ukoliko ispunjava opće i posebne uvjete.

Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su:

(...)

5) da ne postoje druge okolnosti koje ukazuju da bi oružje moglo biti zlouporabljeno, a osobito: češće i prekomjerno uživanje alkohola, konzumacija opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, poremećeni obiteljski odnosi, sukobi s okolinom, agresivno i ekscesno ponašanje te drugi poremećaji u ponašanju, disciplinske povrede propisa o lovstvu ili športskom streljaštvu i sl.,

(Policijski službenik ovlašten je tražiti i prikupljati podatke i obavijesti od građana radi utvrđivanja uvjeta iz članka 10. stavka 2. točke 5. ovoga Zakona. O prikupljenim podacima i obavijestima sastavlja se službena bilješka.

(...)

Posebni uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su:

1) da je na zdravstvenom pregledu utvrđeno da je zdravstveno sposobna za držanje i nošenje oružja,

(...)

Postojanje uvjeta iz članka 10. stavka 3. točke 1. ovoga Zakona pod­nositelj zahtjeva dokazuje uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti.

(...)

Izabrani liječnik primarne zdravstvene zaštite, kao i svaki drugi liječnik koji ima saznanja o promjeni zdravstvenog stanja ili tijeku liječenja vlasnika oružja, a koje utječe na zdravstvenu sposobnost za držanje i nošenje oružja, DUŽAN JE odmah po saznanju za takvu promjenu izvijestiti nadležno tijelo.

(...)

Nadležno tijelo uputit će na izvanredni zdravstveni pregled vlas­nika oružja za kojeg se opravdano sumnja da više nije zdravstveno sposoban za držanje i nošenje oružja.

(...)

Novčanom kaznom od 3.000,00 do 15.00,00 kuna ili kaznom zatvora do 30 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba:

1) izabrani liječnik primarne zdravstvene zaštite, kao i svaki drugi liječnik koji odmah ne izvijesti nadležno tijelo o promjeni zdravstvenog stanja ili tijeku liječenja vlasnika oružja, a koje utječe na zdravstvenu sposobnost za držanje i nošenje oružja (...).

Navedeni Zakon stupa na snagu 1. rujna 2007.

Kao što vidite, mjere su pooštrene i liječnici će morati ("dužni su") odraditi svoj dio posla.

Što se tiče "pištolja-suvenira" vidi članke 101-102 navedenog Zakona (NN, 63/07).

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija