Jump to content

komunalna naknada


Petra38

Preporučene objave

Zanima me kad se plaća komunalna naknada,koliko ona iznosi.Upisala bih kuću ali sam shvatila da nije plačena komunalna naknada ,a bez toga su mi rekli da ne mogu.Netko mi je rekao da se plaća po kubiku prostora,neko po kvadraturi,neko da se plaća po geodetskom elaboratu,neko po nacrtu sa građevinske...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

komunalnu naknadu moraš platiti da bi dobila uporabnu dozvolu i da bi kuću urisala u katastar, a za to mislim da treba da i zadje komisija na teren a ti trebaš da imaš objekat priključen na lokalnu kanalizacijsku mrežu ili ako ne postoji trebala bi imati nepropusnu septičku jamu određene kubikaže a u skladu sa kvadraturom stambenog prostora prema kojem ja mislim da plačaš komunalnu naknadu, ali o tome se još informiraj - točno a ne na forumu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

pa da, zbrka z dola... ja sam nedavno imao jednu parnicu s etaziranjem zgrade... moji su vjerno placali komunalno, dok je ovaj papak 30g nije platio nista.. jos me zeza kod potpisivanja...

 

placa se godisnje, s po 4 rate... po kvadraturi i po cjeni kvadrata za tu opcinu.

 

da me pitas gdje moras ici, i sto dobijas s time rekao bi ti nemoj...

 

superly

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

BRAVO! Ovo je točan odgovor.

Kod gradnje se plaća KOMUNALNO DORINOS i to množenjem koeficijenta zone, koeficijenta namjene i m3 Korinse površine objelkta koji se gradi. M3 ili ti ga obujam građevine možete izračunat sami ili pročitat u projektnoj dokumentaciji. Sve daljnje informacije o iznosima zavisno od zone i namjene objekta potražite u Odliuci o komunalnoj naknadi jedinice lokalne samouprave (grad, općina) u kojoj ćete graditi.

KOMUANLNA NAKNADA plaća se također po koeficijentima, ali pomnoženo s m2 prostora. Detalčjnije informacije potražite u Odluci o komunalnoj naknadi jedinice lokalne samouprave.

 

Osnovna razlika između doprinosa i naknade je u tome što su prihodi odm KOMUNALNOG DOPRINOSA namjenjeni IZGRADNJI komunalne infrastruktur, a od KOMUNALNE NAKNADE ODRŽAVANJU komunalne infrastrukture.

 

NAjkraće, najtočnije, možete se oslonit na ovaj odgovor 100% :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 16 godina kasnije...

Dobila sam rijesenje o placanju komunalne naknade za vikendicu na otoku, u kojoj prebivam pola godine i tamo sam prijavljena. Ujedno placam vec par godina i porez za vikendicu. Kad sam se kod porezne pozanjimala, (da ne placam porez) da sam prijavljena na adresi od vikendice, rekli su mi, da moram dokazati racunima HEP A, da tamo bivam i zimi ? Zanjima me, zasto sad moram platiti i komunalnu naknadu uz porez? Znam, da otocani koji su nasljedili kuce u kojima bivaju ljeti, placaju samo komunalnu naknadu, nikakve poreze za vikendice, dok imaju kuce ili stanove u Gradu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija