Jump to content

zamp nameti


edomedo

Preporučene objave

U svom kafiću pjevam i sviram na gitari glazbu koju sam sam komponirao. Dođe ZAMP i traži da im platim nakmadu (harač) jer ih nisam prije toga, pismenim putem o tome obavijestio ...

 

1- da li uopće imaju na to pravo?

2- ako im platim, znači li to da će mi te novce vratiti kao autoru-izvođaču čija prava navodno štite ili će to strpati u vlastiti džep a nešto malo dati Severini i sličnim CECAMA?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I tako vi od 8 ujutro od kad se otvori kafic, pa sve do ponoci pjevate i svirate svoju glazbu... U dobroj ste kondiciji onda.

 

Ali za ono vrijeme kad ju ne svirate i pjevate tj. kad pustate nesto drugo s CD-a dok se odmarate, a dok vasi gosti popiju koje pice, dajte koju pinku i Ceci i Sevi jer su one za taj CD bile tamo u studiju, platile autoru da im napise pjesmu, aranzeru da napravi dionice, sviracima da se pojave u studiju i odsviraju, vlasniku studija, ton majstoru, producentu i svima ostalim nadalje (pratecim vokalima, diskografskoj kuci, raznim managerima...) kako bi vi to sve lijepo mogli skinuti besplatno s interneta. Niste ludi kupovati originale koji kostaju 100 kuna.

 

No, da ne ispadne da branim samo jednu stranu, a i vi ste sami autor, najjednostavnije mi je kao pravniku pozvati se na zakon. Pa tako i ako niste autor ili ako jeste, svejedno cete morati platiti. Jer kao sto placate obveznu osiguranje i registraciju automobila da bi ga mogli voziti, tako morate i platiti naknadu za koristenje glazbe na javnom mjestu tj. u lokalu.

Zasto?!

Zato sto je zakonodavac tako propisao!

 

A glede vasih pitanja:

1. Imaju.

2. Nesto ce strpati u svoj dzep (administrativni troskovi - 15%), a ostatak ce vjerovali ili ne dati autorima (Novkovicevim nasljednicima, Buljanu, Nincevicu, Huljicu i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija