Jump to content

kredit


sidney

Preporučene objave

muž i ja se razvodimo- napravili smo kuću on je vrlo vrlo financijski sitiran a ja tek počinjem radit jer sam završila studij i imat ću plaću 3500 kuna doginu dana. plaćat će alimentaciju ali on odlazi iz kućei seli u iznajmljeni stan u drugom mjestu i predlaže. makar zna da je nemam od čega, da ja plaćam do prodaje kuće pola kredite što iznosi 2800 kuna, sve održavam, plaćam sve režije jer njega nema u kući(samo naše dvoje djece)čak i dok dobijem alimentaciju od 4000 kuna uz sve navedene troškove bez hrane imam troškovoe od 5000 kuna. dali šta mogu napraviti glede toga?on financijski može ali ne želi plaćati moj dio rate čak ni za dobrobit djece, i ponudu da taj dio uzme kad se kuća proda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jasna je meni situacija i da imate djecu i sve, ali mislim da je njegovo postupanje ok. A do prodaje kuće malo ćete se strpit i puno skromnije živjeti, jer četveročlane obitelji žive od 3000 kuna, pa ko ih šta pita. Vjerujte mi ja živim (zarađujem)samo za plaćanje računa i to onih osnovnih struja komunalije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekretnina koju spominjete pod pretpostavkom da ispunjava uvjete da je bračna stečevina podliježe podjeli na jednake djelove nakon prestanka bračne zajednice.

 

Iz svega što iznosite moglo bi se zaključiti da je vaša faktička bračna zajednica prestala.

Slijedi brakorazvodni postupak u kojem će se isto i formalizirati.U sudskom postupku će biti određeno uzdržavanje za zajedničko djete/djecu koje će snositi u određenom udjelu i roditelj s kojim djete neće nastaviti živjeti.

 

Također je moguće u istom postupku ukoliko su zadovoljeni zakonski uvijeti zatražiti i uzdržavanje za jednog bračnog druga koji nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz vlastite imovine,a nije nesposoban za rad ili se ne može zaposliti,a koje uzdržavanje prema zakonskim odredbama je dužan izvršavati drugi bračni drug. ( Obiteljski zakon čl.217;čl218;čl.219;čl.220;čl.221)

 

Ukoliko se kredit koji navodite ne bude otplaćivao,banka ima mehanizme osiguranja koje će vjerojatno aktivirati što može dovesti u konačnici i do prisilne prodaje nekretnine kada se postiže bitno manja tržišna cjena..

Stoga je najbolja da postignete dogovor sa vašim formalno sadašnjim suprugom i da na osnovi toga nekretninu prodate,banci vratite ostatak kredita,a ostatak novca podjelite kao bračnu stečevinu ili na drugi način što ovisi o samom dogovoru.

 

Ako se dogodi da sudskim putem budete djelili bračnu stečevinu,onda sud najprije utvrđuje da li je određena imovina bračna stečevina i tada dijeli istu na jednake djelove.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci da racunate na priljev novca u iznosu od 7500 kuna.

Minus kredit = 4700 kuna i minus rezije=?

Neka računica govori da je to malo novca, ali drugi podaci govore da imate pristojnu alimentaciju. Ukoliko kuća ostaje vama red je i da ju održavate i plaćate režije. Malo ćete se strpiti dok vam plaća ne poraste ili dok se bivši suprug ne smiluje. U suprotnom preostaje vam da ga dovedete pred gotov čin i predložite da on nastavi brinuti o djeci i kući, a alimentaciju da plaćate vi. ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tesko je biti realan u vasem slucaju. no nazalost, gledam majke s istim brojem djece koje odgajaju djecu s puno manjim primanjima od vaseg, uz pretpostavku da nakon godine dana, vasi ce priljevi biti kudikamo veci.

 

razlog nije bitan, no sve ukazuje na muzev inat prema vama. mozda bi bilo najbolje da otvorite karte, pa sa ex-muzem probate utvrditi nanovo pravila igre.

 

vjerujem da imate dobre uvjete za to, jer je otac vase djece ipak pristao na ne bas malu alimentaciju. placu koje se neki ljudi nebi sramili.

 

zato treba sada malo smanjiti potrebe te odraditi dobar financijski proracun za predstojece vrijeme. sretno :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija