Jump to content

ustrojbena mjesta


vukovar

Preporučene objave

Baš i ne znam da ćeš to negdje i naći. U moje vrijeme , dok sam ja radila u S-1 Sklpona knjiga ili ustrojbena je bila STROGO POV. Pristup je imao samo zapovjednik i pom. zap. za S-1. Možda da prefolmuliraš pitanje sa konkretnom dužnosti koja te zanima i koji čin spada. Pa ako netko zna, odnosno ako se nađe bit će da će i odgovoriti. Ja toliko. A možda se i taj tijek promjenio, možda je sada samo oznaka POV.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obnašanje dužnosti je referent za obavještajne poslove pri tome,da imam osobni čin narednika,te me zanima da li ta dužnost nosi veći čin od narednika ,jer ako nosi onda bi podneo zahtjev za obračunu mirovine po obnašanju dužnosti a ne kako sad po činu narednika,koeficient bi bio veći za izračun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razina pukovnije ,postavljenje osobno nemam,ali u obrascu za slanje na komisiju za umirovljenje što mi je zapovjednik pukovnije ispunio u postrojbi 1996 godine stoji na popisu poslova i radnih zadaća:

Pričuvni sastav HV

osobni čin: Narednik

dužnost koju obnaša: referent za obavještajne poslove.

Napominjem da mi je čin iz 204. Vukovarske brigade,a dužnost o kojoj pišem je iz 10.domobranske pukovnije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ustrojbeno mjesto za sve dužnosti trebalo je biti regulirano zapovijedima o postavljenju, di se u odnosu na dužnost određuje ustrojbeno mjesto i koji ustrojbeni čin. Ustrojbena mjesta bila su propisana za svaku postrojbu i za svaku dužnost koja se obnašala od vojnika do zapovjednika, ta ustrojbena mjesta određivana su u MORH-personalna služba, "mislim".

Ja sam ovo pitanje već postavljao, ali ja sam imao postavljenje i ustrojbeno mjesto većeg čina od osobnog, ali mi je pogreškom plaća krivo obračunavana(osobni čin a ne ustrojbeni) a samim time i mirovinska osnovica, sad sam u sporu i tražim pravni savjet jer se radi o vremenu iz 1995. godine pa nadalje to jest do sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš li se sjetiti jesi li po činu narednika primao plaću ili po ustrojbenom mjesto. U pravilniku o plaćama je i jedna stavka za DVO ako je ustrojbeno mjesto na koje je poslatvljan veće od osobnog čina (dočasnička mjesta ili časnikčka), i ako dirigira za rapon nrp. st.vodinik-čas.namjesnik tada (a tvoj čin narednik) će se uzeti sredina (nr-čn), u ovom slučaju bit će obraćunat po st.naredniku ili nr-čn onda bi bio obraćunat po čn. A ne mora značiti imaju i neka manja formacijska mjesta gdje je čin samo st.vodnik ili narednik, bez raspona. Pokušaj se sjetiti jesi li plaću primao po činu narednika.

Obzirom da je razina pukovnija onda bi i ustrojbena mjesta bila veće u odnsu na razinu bojne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi, zanima te u to vrijeme, a sad imaš čin narednika, i što je veće? Trebao si primati i veću plaću s obzirom da si imao i obavještajni dodatak od 30% na osnovicu. Pokušala sam se ravnati po sebi, ali se ne mogu nikako orjentirati. Ali ako ti je Deltacro rekao da je tvoje ustrojbeno mjesto narednik, neka i bude. Pokušaj još vidjeti u nekim papirima; imaš li rješenje o god. odmoru (naravno ako si ga koristio) tu bi ti sigurno trebalo pisati ili neku potvrdu Ureda za obranu, nešto, nešto nađi. Negdje bi trebalo pisati. Sigurno znam da se između ostalog od generalija DVO na bilo kojem papiru koji zvanično izlazi s potpisom zap. i protokolom nalazilo i ustrojbeno mjesto koje se pisalo kraticama čina. Ako u međuvremenu nešto saznam javim ti. Još nešto, o kojim godinama se radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Arci je napisao:

... Trebao si primati i veću plaću s obzirom da si imao i obavještajni dodatak od 30% na osnovicu. ... Pokušaj još vidjeti u nekim papirima; imaš li rješenje o god. odmoru (naravno ako si ga koristio) tu bi ti sigurno trebalo pisati ili neku potvrdu Ureda za obranu, nešto, nešto nađi. Negdje bi trebalo pisati. Sigurno znam da se između ostalog od generalija DVO na bilo kojem papiru koji zvanično izlazi s potpisom zap. i protokolom nalazilo i ustrojbeno mjesto koje se pisalo kraticama čina. ...

 

Je li uopće mjesto referent obavještajnih poslova u pukovnijama ( u zapovjedništu pukovnije ili u bojni ?...) bilo mjesto koje se popunjavalo iz DVS-a?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo sam prije napisala:

Ne znam za referente, ali za dočasnike, spado ih je raspon sžv-čn, a možda si bi GO, imaš li postavljenje tu ti piše koju si dužnost obnašao i ustrojbeno mjesto pa vidi.

 

Znači za dočasnike ( dužnosti tipa: operativac, ED-ovac i dr.). Jeste, to je djelatna vojna osoba i ako je dobila postavljanje za XX zasnovala je i DVS, što piše na rješenju o zasnivanju DVS ili postavljenju. Sve ovisi kako je sklopna knjiga napisana. I svako mjesto koje se popunjavalo po sklopnoj knjizi je išlo na prijedlog za NN i zasnivala se djelatna vojna služba, pa čak i za GO.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija