yvonne objavljeno: 6. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 6. svibanj 2008. ...dva kredita 2.900,00 kn + alimentacija 2.700, kn (odnosno 50% plaće) + american revolving 500 kn = 46,00 kn plaće....kako je moguće?? jedan od kredita se ne naplaćuje.... ...pitanje glasi: kako doći do sredstava za život??? ...da li mogu tražiti u firmi da mi ostave barem 1500,00 kn za život? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nina_d odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. alimentacija vam se smije odbijati do ukupno 1/2 plaće, a ostala potraživanja tipa kredit u pravilu do 1/3. Međutim vi ste vjerovatno u jednoj od izjava od tih mnogobrojnih kredita i potpisali da ste suglasni da vam se odbija cijela plaća ili potrebni dio plaće. Kredit koji se ne naplaćuje vjerovatno stoji u čekanju. Što se sredstava za život tiče ... vi ste i uzeli te kredite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yvonne odgovoreno: 6. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. ...razumijem...i ne bježim od obveza... ...ali da li postoji način da barem jedan kredit stavim na čekanje jer to nisu krediti od 30 godina, već jedan od 3 a drugi od 5 godina? cjelokupni iznos kredita iznosi cca 60.000,00 kn... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grand odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. Prema zakonu o radu samo se 1/3 plaće može ustegnuti a 1/2 za uzdržavanje. Možda tu leži vaša šansa, razgovarajte s odvjetnikom. Jer po meni bez obzira što ste vi potpisali to mora biti u skladu sa zakonom. Ist tako je ništav ugovor kojim vi dozvoljavate drugome da vas ubije. Taj drugi će odgovarati za ubojstvo bez obzira što ste vi pristali svojevoljno da vas on ubije. Po meni tu banke rade protuzakonito. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. ako ste trudni, mozete staviti moratorij... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dillinger odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. novi obiteljski zakon koji je stupio na snagu 1.1. kaze da se ustegnuti za uzdrzavanje mozecijela placa do iznosa od 1/4 prosjecne place u hrvatskoj kojeg ce svakih neznamkoliko objaviti ministarstvo.... zato vam se toliko usteze..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. A po Ovršnom zakonu čl. 178 postoji mogućnost zapljene cijele plaće ako na to pristane dužnik i taj pristanak ovjeri kod bilježnika. Obično su takve suglasnosti o zapljeni cijele plaće normalan instrument osiguranja kod dizanja kredita u većini banaka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dickan odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. reprogramirajte si kredite! idite u banku i zatražite da kredit otplaćujete 10 a ne 5 godina. banka će biti sretna jer joj to odgovara - ogulit će vas za još kamata, a vi ćete imati novaca za svakodnevne potrebe. i ne mogu se suzdrzat a da ne primijetim - a jeste se uvalili... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sestraBarica odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. Zatvorite postojeće kredite trećim kreditom u kojem ćete pokušati ishoditi bolje uvjete otplate,odnosno u Vašem slučaju duži vremenski rok i manja rata. Mislim da sam nedavno vidjela da Erste to radi. Jako mi je poznato kako se može doći u situaciju kao što je Vaša...Mi smo imali sreće jer je MM našao bolje plaćen posao,pa sad barem krpamo. Ah,da,a da probate nešto zaraditi i sa strane tipa računovodstva,prijevoda,instrukcija...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yvonne odgovoreno: 7. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. svibanj 2008. ....uvalio se jesam, ali uz veliku i nesebičnu pomoć bivše supruge (kredite otplaćujem za njezinu kuću), te je dogovor bio da ne moram plaćati alimentaciju dok joj kredite ne otplatim. ali vrag ne spava (mislim, sam sam kriv jer to nismo stavili na papir)...tužila me i dobila...sada sve plaćam... ...zvao sam u pbz gdje imam kredit koji se ne otplaćuje...tako nešto bezobrazno i neugodno nisam već dugo vidio...mi vam ne možemo napraviti reprogram, ne plaćate kredit pa da vam mi još damo novi????niste pri sebi...sami ste si krivi što niste prije mislili... 'alo...pa ja do prije dvije godine nisam niti sanjao da ću se rastati... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.