Jump to content

ne mogu više, odustajem.


beni

Preporučene objave

stiglo mi rješenje od revizije jer sam tražio povećanje omjera.

vještak mi dao 100% rat, revizija bez objašnjenja vratila na staro.

mogu se žalit pa će to sve opet kod istih koji sebe neće pobijati.

žalim vas koji nemate nikakvih primanja, ne čudi me kad puknete i napravite nered a dogodi vam se kao meni.

to je na žalost i sramotu svima koji se bave medicinom i vode "brigu" o nama koji smo stradali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa , nemoj samo odustati, mene su vozali punih sedam godina. Milijun žalbi , tužba, pa opet žalbe, sve dok nisam otišao u Tvrtkovu (HZMO) i digao frku, spreman sam bio ići do kraja i onda kad vidiš koje ti mulice od 20-ak godina odlučuju o životnom pitanju da si najnormalniji poludio bi.Samo budi uporan jer glodari jedva čekaju na odustajanje. Odi kod pravnika za branitelje, uzmi (ako možeš) odvjetnika, čitaj zakone ... Pozdrasv od VukTermita !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Beni, život je pun uspona i padova, ali čovjek se i nakon pada mora dići, jer će ostati ležati. Borba s našom birokracijokm je mukotrpan i težak dio našeg života, a i utječe na naše zdravstveno stanje. Daj si malo vremena, a govorim ti iz vlastitog iskustva, skupiti ćeš ponovo snage i pomagate drugima, a to će utjecati da i pomogneš sebi. Zato "zdigni glavu gore".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NEma odustajanja!znam da zvuci otrcano,ali nema druge.svi smo mi vise/manje prosli kroz iste,slicne situacije.moj primjer-umirovljen s omjerom rat mir 40-60%,dao zalbu i nista,samo sto sam dugo cekao.vec sam se pomirio sa svime,i onda cujem za obnovu postupka zbog pogorsanja,nakon sto je vec proslo 3g.i sta sam mogao nego papire na kup i picit.jos dok sam sve to objasnio svojoj dr proslo jos 8mjeseci dok nisam izasao na komisju i sad cekam.u medjuvremenu sam 1000x popiz..,svadje,alkohol,tucnjave,rastave...dok nisam shvatio da NEma drugog izlaza nego boriti se PRAVNIM putem i NE odustajati.NE dati gusta kojekakvim znastvenicima,dr.,da na racun nase bolesti skupljaju diplome,pisu,prepisuju knjige...zato papire u ruke i na pogorsanje.trea im dati do znaja da smo jos uvijek tu.puno srce zelim iglavu gore.sve ce se pomalo otpetljati. :palac::mase2::mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj se dati, istina da se radi o ljudskim sudbinama ali to su samo papiri i kako ti je rekao Mrljavac i vecina ovdje ljudi, nastavi se lijeciti i skupljaj papire i na obnovu. Mislim da ti je bitno ne odustati i pokušati što kvalitetnije živjeti, istinabog da se nikada neceš izliječiti do kraja ali redovitim liječenjem i korisnim savjetima doktora možeš uvelike pokušati normalizirati svoj život. Evo primjerice ja sam tek prije par mjeseci prvi puta čuo za autogeni trening i prošao početni tečaj, kad se mogu skoncentrirati (rijetko ali postoje trenuci) osječam se bolje. Nakon par mjeseci kod svojeg liječnika i na obnovu, ako ne upali od prve upalit će od druge, samo nemoj odustajati jer ako odustaneš ispada da si se predao u borbi za sebe i svoju obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i ja sam napokon dobio rješenje povodom pokretanja ponovne obnove postupka.

 

Citat iz rješenja :

 

" I. Odbija se zahtjev Kompi rođ.oo.oo.oo. za ponovno određivanje invalidske mirovine kao na zakonu neosnovan.

 

II. Kompi rođ.oo.oo.oo. dosadašnjem korisniku invalidske mirovine priznaje se i dalje zbog profesionalne nesposobnosti za rad pravo na invalidsku mirovinu. "

 

Eto, to je moje rješenje koje sam čekao 2 mjeseca. Čak nisu iz HZMO poslali dalje na drugostupanjsko jer u obrazloženju piše- citat: " da je prema nalazu i mišljenju ovlaštenog vještakapodručne službe u ZG-u utvrđeno da kod branitelja i dalje postoji profesionalna nesposobnost za rad, te da nije došlo do promjene u uzroku invalidnosti ", a i vidio sam po datumu jer su rješenje donjeli odma drugi tjedan nakon što sam bio na vještačenju.

 

Znači , drugim riječima da uopče nisu ni dali prijedlog za povečanje omjera rat-ostalo i da dalje od HZMO nije išlo dalje na reviziju kod T.

 

I što sada ? Napisao sam žalbu, mada ne vjerujem u čuda.

 

Ne znam jesam li možda što propustio jesam li možda morao podnjeti kakav poseban zahtjev za povečanjem omjera rat-ostalo kada sam predavao za obnovu :smijeh::misli::-? postupka ??????? :neznam::crvenikarton::cuger::seks:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

commando je napisao:

Kompa, pa jesi li uopće dobio poziv za to ponovno vještačenje i uopće bio na njemu ili su te otpilili na način da su samo vještačili dokumentaciju, a tebe uopće nisu zvali? Malo mi to nije jasno. Možda sam ranije nešto propustio.

 

Dobio sam poziv i bio sam u Tvrtkovoj na vještaćenju.

Vještaćenje je bilo ovako : 1.- čekao sam da me pozove unutra u kancelariju oko pola sata

2.- kada sam ušao unurta sjeo sam na stolicu pokraj vješaka, koji me upoće nije pitao za osobnu iskaznicu kako bi utvrdio da sam to ja, a nije me tražio niti original medicinsku dokumentaciju na uvid, dok onu kopiranu koju sam priložio uz zahtjev barem pred menom nije niti gledao niti komentirao. Sve skupa u kancelariji sam bio maxsimum 3 do možda 5 minuta , nakon čega mi vještak nije htio ništa reći a ja sam izašao i otišao doma. Imao sam dojam kao da vještak u kancelariji razgovara sa duhom a ne samnom, mislim uopće nije bilo potrebe da dolazim jer apsolutno osim dobar dan i doviđenja između mene i vještaka nije bilo druge komunikacije.

 

Razliku dokumentacije sam imao ( u godini dana ) : dvije dnevne bolnice, dva psihološka testiranja, i jedno 6 do 7 kontrola u kojima se spisima spominje pogoršanje ( stanje u pogoršanju, pogoršanje u zadnja 2 mjeseca i slično ). Psihološka testiranja slažu se sa dijagnozama psihijatra ptsp-chr, dok kod zadnjeg testiranja je pod zaključkom F60 nakon čega nisam bio na liječenju tako da mi ipsihijatar da F60 ( potvrdi nalaza psihologa ).

 

Dok je moj doktor OP predlagao opću nesposobnost za rad.

 

Eto , otprilike je to to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svugdje drugačije,ja lijepo uzeo liječničku dokumentaciju i zamolio 1.stup.vještaka da me primi i lijepo on pregleda papire i kaže mi svoja mišljenja.Rekao je da je bitno nastupilo pogoršanje bolesti od zadnjeg vještačenja te mi rekao da službeno Dr.OP pošalje zahtjev u HZMO,te da će proći prof.nesposobnost u opču i to je to ,znaš na čemu si odma.....e sad 2. padež je da li će se g.T s tim složiti,u mom slučaju se složio ,ak te zanimaju detalji pitaj putem p.p.

 

Moj savjet ti je da odeš pravniku HZMO-a i/ili pravniku HVIDRE i pokušaš riješiti stvar u svoju korist ,ako ne ide,onada liječi se i dalje ,te nakon 6 mjeseci kreneš onako kako sam počeo svoj post ,sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

Svugdje drugačije,ja lijepo uzeo liječničku dokumentaciju i zamolio 1.stup.vještaka da me primi i lijepo on pregleda papire i kaže mi svoja mišljenja.!!

 

Ma kakva priča sa vještakom, ovaj vještak koji me je vještačio u ZG-u u Tvrtkovoj nije s meneom htio pričati ni kada sam u Tvrtkovu došao s pozivom. Ista je stvar i s medicinskom dokumentacijom koju nije niti prelistao preda mnom, a kamo li da je istu komentirao iti jednom rećenicom. Toćno sam imao osjećaj da me gleda s prezirom, a o onome što je bio odlučio nisam smio ni pomisliti ga pitati a kamoli piati. Naime pitao sam ga ja, a on je odbrusio onako arogantno da ništa nije do njega i da on ništa ne zna kako će sve proći. A evo izgleda da je odma znao ali nije htio reći.

 

Pa zato i kažem da nema šanse da me primi ili prića samnom bez poziva, onako informativno - nema teorije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

Rekao je da je bitno nastupilo pogoršanje bolesti od zadnjeg vještačenja te mi rekao da službeno Dr.OP pošalje zahtjev u HZMO,te da će proći prof.nesposobnost u opču i to je to ,znaš na čemu si odma.....e sad 2. padež je da li će se g.T s tim složiti,u mom slučaju se složio

 

U jednom starijem topicu slične problematike pokušao sam objasniti svoj stav da Povjerenstvo za reviziju (T.) ne može ulaziti u ocjenu da li je kod nekoga nastupila opća ili profesionalna nesposobnost za rad, već smije samo i isključivo provoditi reviziju (tj, preispitati ocjenu prvostupanjskog vještaka) glede uzroka invalidnosti, odnosno omjera uzroka invalidnosti.

Gore navedeni stav ne znači da Povjerenstvo ponekad ne ulazi i u ocjenu stupnja nesposobnosti, odnosno da li je riječ o općoj ili profesionalnoj nesposobnosti za rad te sebi daje pravo da tu ocjenu prvostupanjskog vještaka izmjeni na štetu korisnika. Po mom mišljenju potpuno krivo i neutemeljeno u važećim propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po nekom nepisanom pravilu mi ne razgovaramo (ispitujemo)sa vještakom već samo odgovaramo na pitanja o bolesti.tako mi je vještak napomenuo na početku vještačenja još 2004.2006 sam u osijeku bio na vještačenju kada sam dobio opču nesposobnost i povečanje omjera rat-mir.najčudnije je bilo što mi je ovaj puta vjaštak na samom početku rekao da ga mogu pitati sve što želim ili se sjetim.naravno nije bio isti vještak ali je napomenuo da se većina drži pravila o našoj "šutnji".sve zavisi od čovjeka do čovjeka.ti se nemoj predavati već skupljaj dokumentaciju i za 6 mjeseci ponovno.mislim da nećeš naletiti na istog vještaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

i povečanje omjera rat-mir. i za 6 mjeseci ponovno.mislim da nećeš naletiti na istog vještaka.

 

A za omjer rat- mir prilikom predavanja zahtjeva za obnovu postupka da li je potrebno podnositi još kakav dodatni zahtjev osim onoga IN - 1 obrazca koji ti doktor OP ispuni ???? I još jedno pitanje : na ovo rješenje sam se žalio ( onako reda radi i zato jer sam 100 % siguran u svoje ) mada ne očekujem ništa od žalbe u moju korist, ali me zanima koliko se čeka na odgovor na žalbu od strane HZMO ?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo često spominjem kako je žalba najgora solucija a pogotovo kad se žališ reda radi i od te žalbe ništa osim čekanja najmanje 6 mjeseci.

i još jednom, žalba ide u slučaju kad mirovinsko napravi grešku kod izračuna i pisanja rješenje a ne žališ se zato što ti osobno nisi zadovoljan sa mirovinom.

za povečanje mirovine ide se sa obnovom postupka kada se ima novija liječnička dokumentacija iz koje se vidi pogoršanje bolesti ili ostala dokumentacija koja utjeće na konačni iznos mirovine npr. povečanje invalidnosti hrvi, ostvarivanje statusa dragovoljca, rješen radni staž itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija