Jump to content

doći pred reviziju?


beni

Preporučene objave

pitam se je li postoji zakonska mogućnost pojaviti se pred revizijom ministarstva brantelja za mirovine.

da li je itko stupio u kontakt sa članovima povjerenstva i objasnio im svoju situaciju, pismeno ili usmeno i kakve su reakcije?

možda bi ljudi drugačije reagirali kad bi popričali s nama a ne onako samo prebacivati predmet na blef pa što daju daju.

možemo li pokrenuti kakav upravni postupak ili preispitati ustavnost njihovih odluka posebno to što unatoč pogoršanjima ne daju povećanje omjera, što mi liči na kršenje zakona, istna ne znam kojeg.

i što će im vjerštak u prvom stupnju kad ga svejedno ne uvažavaju?

mrljo, esade i ostali možemo li što pravno pokrenuti a ne se samo dopisivati, pa mora postojati način, ministrica, izlazak na ulicu, novine, tv, bilo što legalno i zakoniti ništa nasilu samo da nam daju ono zakonom određeno, nek nam vade krv(doslovno), nek vide jel pijemo tablete pa nam onda neka sude pravedno???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitam se je li postoji zakonska mogućnost pojaviti se pred revizijom ministarstva brantelja za mirovine.

 

Za mirovine je nadležan HZMO, a ne Min.branitelja.

 

Sa članovima povjerenstva ne vrijedi kontaktirati jer gledaju u medicinsku i ostalu dokumentaciju.(mislim da je i nepotrebno maltretirati članove povjerenstva jer uvijek netko ima nešto da im kaže što mu nije ili je po volji pa, onda kada bi svakog branitelja sa PTSP-om slušali i oni bi prolupali, a bilo bi i tjelesnih obračuna)

 

 

Upravni postupak se može pokrenuti, ali mora biti u zakonskom roku, a to piše i u rješenju.

 

 

A ovo zadnje što si napisao, netko ima razloga da bude nezadovoljan pa da se buni, međutim netko nema razloga da se žali na mirovinu. Ne razmišljaju svi isto.

;-)

 

 

Moraš biti uporan, zadržati dostojanstvo i nastaviti sa liječenjem i tražiti obnovu postupka zbog pogoršanja bolesti (ako je došlo do pogoršanja)pa ćeš sigurno i dobiti veću mirovinu. Ne ide to baš tako jednostavno i brzo, netko ima malo više sreće, netko dobije visoku mirovinu na "čudan" način, netko manje-netko više.

 

2rom8gz.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je bila česta tema među mojim umirovljenim kolegama -djelatnicima MORH-a. Možda se netko neće složiti,ali barem u mojoj praksi je toliko puta dokazano: najvažnija stvar u cijelom tom postupku dokazivanja nesposobnosti za rad je "papir" liječnika opće prakse. Tu počinje, a nadovezuju se specijalisti i ako je to "dobro" napisano dalje nema nikakvih problema. Nadalje, komisije nisu "socijalne ustanove" niti tijela koja "daju" mirovine prema zaslugama iz domovisnkog rata. Naravno da ratni put ima svoju težinu, ali najvažnija je dijagnoza i dogogodišnje pojavljivanje kod liječnika, terapije, bolnička liječenja....Zašto bi komisija nekoga zakinula. Ne kažem da nitko nije nezasluženo dobio spram dokumentacije, ali to je već drugo pitanje. Kako netko kaže - anđeli čuvari, veza je bilo i biti će.

 

Nekidan sam upoznao u bolnici umirovljenog i teško bolesnog (ptsp)pripadnika specijane policije i njegovu suprugu, bez koje maltene nigdje ne može. Živi od nešto preko 2500kn mirovine i šake lijekova. Sramotno. Pokazao mi je svoje papire. Od ratnog puta boli glava, ne znam gdje nije bio od 91-95. Ali med. dokumentacija??? Sramotno, hrpa papira (nalaza) sa svega jednom ili dvije rečenice te šiframa 32, 43 i 62 te potpisima nekih liječnika iz Osijeka i Rijeke. Bolničkih liječenja ima sigurno petnaestak, ali statusa HRVI NE. Jadno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ecwashere je napisao:

najvažnija stvar u cijelom tom postupku dokazivanja nesposobnosti za rad je "papir" liječnika opće prakse. Tu počinje, a nadovezuju se specijalisti i ako je to "dobro" napisano dalje nema nikakvih problema. .

 

Da to bi bilo sve u redu kada bi vještaci u HZMO radili ono za što su plaćeni, hoću reći kada bi pozorno pročitali svaki liječnički nalaz i ostalu dokumentacijiu koja se našla na njihovom stolu a o istome ovisi nećija sudbina.

 

Uvjerio sam se da pojedini vještaci ( ne mogu generalizirati ) prilikom vještaćenja uopće ne traže originale na uvid kako bi ih usporedili sa kopijama, ne traže osobnu iskaznicu kako bi se uvjerili u identitet osobe nad kojom vrše vještaćenje ( u mom slućaju umjesto mene je mogao doći bilo tko umjesto mene i predstaviti se kao ja , samo su uzeli poziv ) i s istom osobom ne progovore niti dvije rečenice ( dobar dan i dovi đenja ), dok dokumentaciju koja im je dostavljena kao preslika originala uopće niti ne pogledaju niti ne komentiraju ( barem ne pred menom ).

 

To je bilo u mojoj praksi kada sam bio na vještačenju. :palacdolje:

 

I što zaključiti , koji zaključak izvuči ? Ja sam zaključio da je vještačenje odrađeno reda - radi, ne profesionalno i ne odgovorno prema osobi koju se vještačilo i prema samom poslu vještaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

beni je napisao:

pitam se je li postoji zakonska mogućnost pojaviti se pred revizijom ministarstva brantelja za mirovine.

 

Kada ocjeni da je to potrebno Povjerenstvo vas može pozvati na pregled kod samog Povjerenstva ili na dodatno medicinsko vještačenje u Nacionalni centar za psihotraumu, odnosno u drugim ovlaštenim zdravstvenim ustanovama ovisno o dijagnozi koju je potrebno vještačiti.

Preglede u Povjerenstvu obavljaju liječnici Povjerenstva, a putne troškove snosi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija