Jump to content

Pripremni seminar za pravosudni ispit


iDR

Preporučene objave

Poštovane kolege, ja sam pripravnica jednog Općinskog suda, i danas mi je na sud stigla obavijest od Hrvatske gospodarske komore o održavanju pripremnog seminara za polaganje pravosudnog ispita, da će se seminar održati od 13-24 listopada 2008.g.,u Splitu, a predavat će predavači Ustavnog i Vrhovnog suda RH, i ja nazovem kontakt telefon i saznam da je cijena seminara 3.500,00 kn + PDV. Odem pitati predsjednika suda da li će mi to sud financirati i dobijem negativni odgovor, pa me zanima da li je to netko prošlih godina išao i da li je plaćao "iz vlastitog džepa" ili mu je to sud osigurao? S obzirom na informaciju da bi nam to sud trebao platiti, a informacija je potekla od prof. Bolanče, bivšeg fakulteta Pravnog fakulteta u Splitu. Ipak mi se čini malo pretjerana ta svota za naše male pripravničke plaće. Usput da li je netko još dobio ovu obavijest, i da li planira ići slušati seminar pri Gospodarskoj komori?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za cijenu, ali jedan moj kolega, sada veliki i ugledni odvjetnik, propustio je seminar za odvjetničke vježbenike, pa je pohađao predmetni seminar za pravnike u gospodarstvu pri HGK-u, prije 4 godine. Pohađao i prošao, doduše dobio je principala čak 4 mjeseca za učenje, a što samo po sebi nije za odbaciti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Diogene, thanks, ja se sve razmišljam da odem, znam da će dobro doći, bar će me prisiliti na desetosatnu koncentraciju, samo da mi bar principal hoće odobriti plaćanje iz sredstava suda, ali od toga nažalost ništa, pa ću viditi, ako se tko odluči neka se javi, pa ćemo udružiti snage! ! !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iDR, evo zahvaljujući tebi sam doznala za seminar i htjela bih ti se zahvaliti na obavijesti. Radim u jednoj konzultatskoj tvrtci, a planiram izać na ispit u ožujku 2009. Zvala sam HKG i prijavila se za seminar, doduše još nisam uplatila. Fala i ako želiš možemo se upoznat prije seminara. Moj mail je: martinanika@net.hr.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovane kolege, i ja sam vježbenica na jednom Općinskom sudu i jučer smo dobili obavijest o održavanju 25.pripremnog seminara za polaganje pravosudnog ispita koji će se održati u Splitu od 13.-24. listopada. Za sada od kolega sa suda znam da je sud svim vježbenicima, koji su htjeli ići na takav seminar uvijek plaćao kotizaciju, ali još moram pričati sa predsjednikom da vidim što će biti ove godine. Također sam i više nego zainteresirana za pohađanje istog pa ovim putem molim kolege koji će ići ili se još premišljaju da mi se jave na mail - ruza1hrvatska@gmail.com, pa da kako kolega kaže "udružimo snage". Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ja sam pričao s dosta kolega koji su išli na pripreme i svi kažu da im je pomoglo, i bitno skratilo vrijeme učenja. Što se mene tiče, onda vrijedi svake kune.

Na webu Udruge korporativnih pravnika (www.udruga-korporativnih-pravnika.hr) pročitao sam obavijest o tome da je u pripremi organizacija seminara za polaganje pravosudnog. ja sam se odlučio prijaviti! Kad položim pravosudni, reći ću vam iz osobnog iskustva, koliko sam time profitirao :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Predragi, ja sam prijavio, a firma će platiti, slušanje priprema. Počinju 19.01., traju dva tjedna (neradna subota i nedjelja), dakle do 30.01., od 8 do 20h, Teslina, 3.500,00 kunića, raspored mi je već u džepu, predavači su ispitivači, mila majka. Ma ne može mi nitko reći da se to ne isplati slušati. Ja sam već kombinirao opljačkati kladionicu pa onda iz novostečenih vlastitih sredstava iskeširati kotizaciju no uspio sam dogovoriti zatvaranje financ konstrukcije sa šefom. Ako vam nije navrat-nanos i ako ima mjesta, tu vam je i kontakt koji pejstam iz prijave:

 

 

Administrator Udruge:

> Daniela Durbešić

>

> e-mail: daniela.durbesic@post.t-com.hr>

> web: www.udruga-korporativnih-pravnika.hr

>

> tel. : +385 1 3667178; +385 1 3655600;

>

> fax +385 1 3667192

>

>

> Udruga korporativnih pravnika

>

> Rooseveltov trg 2

>

> 10002 ZAGREB

>

> HRVATSKA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ides! zovem udrugu, ali se nitko ne javlja- znas li kad ce opet imati taj seminar? meni nije problem kotizacija, ali je problem vrijeme, obzirom radim, ne znam mogu li dobiti ovako naglo godisnji (bar da sam prije za ovo znala, tj. sigurno ne mogu jer tako nesto ipak treba planirati, a i volontiram jos uvijek na sudu. druga stvar - jel to samo za clanove udruge ili moze doci i netko tko nije clan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

seminar je odlican, ali dosta naporan - naime, ruka mi je otpala od pisanja:-D, pauze su minimalne, no isplati se!

 

svaka cast udruzi na ovoj inicijativi jer ne znam gdje bi mi "ostali" koji nismo u pravosudnim tijelima i odvjetnistvu, imali prilike ovako nesto pohadjati!izvrsna motivacija ljudima koji moraju uciti uz posao - sasvim vam je drukcije dok ste tamo i slusate nego kad dobijete od nekoga skriptu, a i nema bas svega u tim skriptama, pogotovo primjera iz prakse.

 

predavaci su zasad izvrsni, jako dragi ljudi i dobri predavaci, te bez obzira sto sve skupa traje od 8h do 20h, dosta brzo prodje vrijeme jer nije dosadno i znas da ce ti sve to trebati jednog dana kad ces ici na ispit.

 

mislim vec sad da je ovo dobro ulozen novac :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što mislite koliko/da li- treba imat predznanja da bi se seminar iskoristio kako spada... odnosno u kojoj fazi učenja ić' na njega- tipa proći sve jednom il' može i prvo seminar..

naime nisam sigurna al zbog uštede vremena prvo bi na seminar pa knjiga, a opet ako tako lete preko gradiva onda bez da sam sve već iščitala moglo bi mi se dogodit da sam bacila novac...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozes doci kao tabula rasa :-D, ne smeta.

 

meni ovo super dodje jer jos nisam krenula uciti pa da se malo uhodam i dobijem volju uciti.ne znam kako bi mi bilo pred pravosudni pa ne mogu reci.moguce da bi mi bio gubitak vremena jer bih znala puno, puno bolje nego sada naravno, pa bih bila sretnija da sam doma i ponavljam, ali opet, dobijete jedan pregled najbitnijeg.

sistem je klasicnih predavanja, a ne nekakve konferencije - naime, necete tamo raspravljati kao ravnopravni sudionici, vec predavaci predaju, a vi slusate i pisete. dakle, predznanje, u smislu da ste vec jednom sve prosli za ispit, nije potrebno. ne mozete reci niti da bas nemate nikakvog predznanja obzirom to nije tocno - to je na neki nacin prizivanje jednom vec naucenog i prisjecat cete se cijelo vrijeme gradiva s faksa (barem je meni tako)... naravno, ovisi koliko ste ucili na faksu i koliko ste tada znali.

ispitivaci nikada ne priupitaju onako usput slusace o necemu o cemu predaju, a sto se zna dogoditi na faksu, dakle, nema bojazni od moguce blamaze:-D. no, vi, ako imate pitanje, mozete im isto postaviti odmah, pa se tako obicno oko nekog pitanja razvije rasprava, ili oko nekog primjera iz prakse. znaju ponekad pitati sjeca li se tko toga s faksa, no ne bas cesto, ili pitaju recimo bavi li se tko time mozda u praksi pa da navede primjer. predavanja su, dakako, skracena, nije kao u knjizi s 550 teorija zasto ovo, zasto ono, sto niti ne dozvoljava vrijeme, a niti oni ne pitaju bas toliko opsirno, ipak su to vecinom suci, prakticari.

 

sto se ove udruge tice, ne znam hoce li i kada ce opet imati ovakav seminar, treba njih kontaktirati.takva predavanja su redovita za odvjetnicke vjezbenike preko komore, no, nama nazalost nisu dostupna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

budući da se nisam stigla prijaviti za ovaj seminar, a i da zbog posla ne mogu prisustvovati seminaru u radno vrijeme, mogu li zamoliti da mi netko tko pohađa ovaj seminar Udruge pravnika u gospodarstvu pošalje neke materijale - ako postoje?

 

planiram ići na ovaj petotjedni popodnevni seminar koji bi trebao početi 2.2., a održat će se samo ako se skupi dovoljno prijavljenih, pa zato molim pomoć na ovaj način. hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija