Jump to content

određivanje dijela zemljišta


toncivdnvidocq

Preporučene objave

naslijedio sam skupa sa bračom zemljište koje dijelimo na 3 dijela i uknjižili smo svatko svoja prava vlasništva u zemljišne knjige. pitanje glasi:

 

kako moja 2 brata imaju namjeru svoj dio prodati a ja ostaviti sebi, zanima me kako odrediti gdje se točno moj dio nalazi na toj parceli, je li to u gornjem desnom kutu, u samoj sredini,... ukoliko nema međusobnog dogovora tko to odlučuje i kakav je proces i postupak?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ne postoji neki dogovor ili sl, možete se podijeliti prema trenitačnim interesima tako da se ispuni uvjet površine ili vrijednosti nekretnine. Preme dogovoru možete naparaviti parcelaciju, ali samo ako se zemljište nalazi u poljoprivrednoj zoni. tada svaki dobiva svje kat. čestice na kojima je samovlasnik, i to može prodavati.

 

ako ste u građevinskom području, dioba parcela nije moguća. svaki brat može prodati svoj suvlasnički omjer, a vi tada ostajete u suvlasništvu sa novim suvlasnicima. ovakva prodaja znatno umanjuje cijenu.

 

počnite od urbanista u urbanističkom uredu. oni znaju da li je zemljište u poljoprivrednoj zoni ili grđevinskoj.

ako je u poljoprivrednoj zoni, možete parcelirati prema vlastitim željama. u građevinskoj zoni samo po rješenju o uvjetima gradnje ili po lokacijskoj dozvoli izdatoj od urbanističkog ureda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Moja najbolja frenica ima sličan problem.Čestica(livada i šuma) dijeli se na tri dijela.Ne može se s braćom dogovoriti čiji je koji dio. A povrh svega nakon smrti roditelja na računu majke ostala su neks sredstva koja se po ostavinskoj raspravi isto dijele na tri dijela.ali u banci tvrde da moraju svi tri zajedni tj.istovremeno doći u banku da podignu sredstva.Kako ne mogu naći zajednički jezik ne može ni novce podići.

 

Ima li tko slična iskustve i rješenje?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija