Jump to content

pobijanje ugovora o doživotnom uzdržavanju


Leny

Preporučene objave

Moja majka je prije više od 20 godina napravila ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom bakom o kojoj nitko nije htio vodit brigu.Odmah je familija pokrenula zajedničku tužbu,čak i mogući nasljednici koji i nisu znali kako ta baka izgleda.Već 20 god.taj spor traje,jedna od tužitelja je radila kod sutkinje koja je vodila spor.Nestale su važne izjave svjedoka koji su umrli pa nisu mogli ponovo doći na sud.Bilo je tu svakakvih mućki i korupcije.Kad smo to saznali tražili smo izuzeće sutkinje i novog odvjetnika pa se prije dvije godine u roku dva mjeseca sve riješilo u maminu korist.Ali,uvijek taj ali,mjernik je krivo upisao i izmjerio čestice i sad zbog njega već dvije godine opet ne može mama upisat vlasništvo.Pije tablete za živce,oboljela je na štitnjaču,mi djeca smo je savjetovali da uzme papire od odvjetnika i slučaj prijavi i traži kompletnu istragu.Odvjetnik se prepao i neda papire.Što nam je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda se vaš slučaj i riješi u vašu korist, ali sumnjam. Naime valja znati, da podatci o vlasništvu koje primatelj uzdržavanja "daje" davatelju uzdržavanja, moraju biti točno upisani, onako kako je navedeno u Zemljišnim knjigama. U suprotnom, moglo bi se dogoditi da primatelj uzdržavanja ponudi bilo koju nekretninu. Zato je vrlo bitno, da davatelj uzdržavanja provjeri i točno upiše katastarske čestice. Greške se skupo plaćaju. Mislim da je vaša greška jako skupo plaćena, nažalost bez nade u povoljan ishod. Žao mi je ! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od odvjetnika pismeno ,preporučena pošiljka s povratnicom,

tražite potrebitu dokumentaciju iz predmeta.

ako ne dostavi traženu dokumentaciju prijaviti ga odvjetničkoj komori.

 

sve potrebito možete tražiti i u gruntovnici.

iz knjige položenih ugovora.

tražite uvid u spis i da se kopira što vam je potrebno

ugovor i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo mi platili nikakavu grešku jer postoji rješenje i dokumenti sa točnim podacima.Mjernik je krivo odmjerio graničnom susjedu i tu radi sud probleme jer mjernik to treba riješit,a skriva se jer nismo jedini kojima je glupost napravio.Ko je dobro platio upisao mu što je ko htio.A bolje upućeni znaju da se sustav vođenja zemljišnih knjiga uređuje tek unazad nekoliko godina.Moja prabaka i pradjed koji su se rodili 1899.sigurno nisu mogli biti upisani savršeno ažurirani pod točnim brojem čestice.I danas još pola Hrvatske nije upisano kako treba i poštari su pod stresom zbog raznošenja poziva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija