Jump to content

Kupovina stana od branitelja


nobril

Preporučene objave

Pozdrav svima, već ste mi jednom pomogli pa se nadam da će te mi i ovaj put dati dobar savjet. Radi se o sljedećem trebao bih kupiti stan od branitelja pa me zanima postoje li kakve zakonske odredbe koje braniteljima onemogućavaju prodaju stanova. Naime, taj je gospodin otkupio stan na temelju odluke Vlade R.H. o provedbi stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata (presliku ugovora o kupoprodaji stana imam). Od drugih dokumenata imam i presliku Rješenja o dozvoli uknjižbe prijenosa vlasništva. zatim Potvrdu o podacima o samoj zgradi i pripadajućem zemljištu, te neku Potvrdu koju je izdalo ministarstvo koja služi kao dokaz vlasništva stana! Sad ja računam ok čovjek ima pottvrdu da je otplatio stan i da je njegov vlasnik i mislim si super, meni kao laiku sve to izgleda u redu ali eto u razgovoru s nekim ljudima mi je rečeno da možda postoji neka odredba koja onemogućava braniteljima da prodaju svoje stanove, bar za neko vrijeme! Nešto sam i na internetu iskopao ali ništa konkretno. U samom ugovoru ne nalazim ništa slično tome ali opet ponavljam pola toga ja tu ne razumijem. Molim vas ako nešto netko zna da mi pomogne, ili da mi bar kažete gdje bih to mogao provjeriti! Zahvaljujem svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako vlasnički list glasi samo na ime branitelja od kog si kupio stan i ako u istom listu nije navedena nikakva hipoteka ili zabrana stan se može porodati bez ikakvih problema.

HRVI koji je dobio stan u svrhu stanbenog zbrinjavanja i isti otkupio može sa njime raspolagati po svojoj volji i stana je samo njegov za razliku od stana koji dobiju obitelji poginulih i nestalih di je stan od svih korisnika stambenog zbrinjavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija